De polyglotta älskarna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2017-06-05
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Bonnier Pocket
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc
ISBN
9789174296242
De polyglotta älskarna (pocket)

De polyglotta älskarna

(44 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2017-06-05
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Max Lamas drömmer om en älskarinna som talar alla hans språk. Sökandet tar honom från Stockholm till Italien, där han lär känna en markisinna som står på ruinens brant. Ellinor kommer från en by i Skåne. En dag sätter hon in en kontaktannons: Jag är trettiosex år gammal och söker en öm, men inte alltför öm, man. Och Lucrezia bevittnar hur hennes mormor går under i sitt avfolkade palats.I denna vindlande romanväv står mannens blick på kvinnan i centrum - men också förförelsen och förödmjukelsen, älskarnas hjärtskärande tillstånd, och drömmen om förståelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De polyglotta älskarna
 2. +
 3. Köttets tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Köttets tid av Lina Wolff (inbunden).

Köp båda 2 för 280 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av De polyglotta älskarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett manligt perspektiv
  Camille Borekull, 20 februari 2018

  Oavsett det ensidiga manliga perspektivet förtar det inte historien. Första tredjedelen (Ellinor) ej så hög litterär nivå, men därefter desto bättre.

 2. Lapidariskt och osammanhängande
  Birgitta K, 15 december 2017

  Stor besvikelse. Vanligen är de Augustbelönade pristagarna en fröjd att läsa. Den här gången kände jag mig inte alls berörd av historien. Språkbehandlingen prisades, varför gick mig förbi.

 3. Svår och märklig historia
  Marve, 7 november 2017

  Vad handlar detta om egentligen? Det var temat för diskussionen i vår bokcirkel och ví fann inget svar.

  Det är tre berättarröster, som tillsammans berättar en historia där vi är osäkra på tiden och på om det är tänkt som sannolikt eller helt orealistiskt. Alla karaktärer är osympatiska men på olika sätt. Det är svårt att ta till sig bokens budskap, om det finns något.

 4. Märklig berättelse om märkliga människor
  Cissi, 5 september 2017

  Nej detta är inte min typ av litteratur. Människor som befinner sig i en subvärld och lever extrema liv behöver inte jag läsa om längre.
  Jag har till och med svårt att skriva om vad den egentligen handlar om eftersom jag skummade på ganska många ställen. Jag har svårt att ta till mig berättelsen men det finns säkert de som tycker motsatsen.

 5. Motsvarade inte mina förväntningar
  Sasjka, 1 augusti 2017

  Hade hoppats på en större läsupplevelse efter att ha läst utdragen ur recensionerna. Ok läsning, men inget överväldigande tyckte jag.

 6. En besvikelse från början till slut
  Anni, 30 juli 2017

  Jag hade helt misstagit mig på denna bok, som jag hade höga förväntningar på. Bokens titel fick mig nämligen att tro att den beskrev särskilt språkbegåvade människors relationer och kommunikation. Det gör den inte. Istället handlar den om tämligen obegåvade personers sexliv, vilket jag finner fullkomligt ointressant och intetsägande att läsa om. Språket är ordinärt. Handlingen tråkig. Jag fick tvinga mig att läsa den från pärm till pärm, vilket i och för sig inte tog så lång tid. Jag kan inte rekommendera den till någon.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Lina Wolff