Elementarpartiklarna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
panache
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2017-07-13
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Anders Bodegård
Originaltitel
Les particules élémentaires
Medarbetare
Jojo Form AB (form)
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
190 g
SAB
Hce
ISBN
9789174296280

Elementarpartiklarna

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-07-13
89
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Två halvbröder, Michel och Bruno, har vuxit upp i det utlevande sextiotalet, barn av beat- och hippiekulturens upplösta familjeband. När 1990-talet går mot sitt slut möts de igen.Michel är genforskare. Han har avstått från kärlek i sitt liv. Könet är i hans ögon mänsklighetens tragedi, själva tecknet för hennes dödlighet. När tekniken nu gör det möjligt för människan att föröka sig genom delning, varför fortsätter hon då att plåga sig på sexualitetens slagfält? Brodern Bruno å sin sida har kastat sig ut på detta slagfält i ständiga försök att döva kroppens och tankens ensamhet. Skildringen av de två brödernas livsvägar blir till ett slags generationsroman " och det i mer specifik mening än någonsin. Elementarpartiklarna utkom i Frankrike 1998 och blev föremål för hetsig debatt. Det var inte bara de kontroversiella idéerna som väckte uppmärksamhet, utan också den oputsade, konstlösa stilen, som drastiskt avviker från fransk prosakonvention.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elementarpartiklarna
 2. +
 3. Underkastelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Underkastelse av Michel Houellebecq (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Elementarpartiklarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Platt och enformig
  Mea, 10 november 2020

  Efter att ha läst Underkastelse såg jag fram emot Elementarpartiklarna, men det kom att bli en av mina största läse-besvikelser. Karaktärerna är ytliga och ointressanta. Ganska snart försvinner intresset över deras vedermödor totalt. Runt en tredjedel in i boken blir det eviga runkandet så tjatigt att jag önskar skippa delarna där det pågår, men det blir omöjligt då det pågår uppåt en tredjedel av boken och hela handlingen skulle gå en förbi.

  Jag önskar fortfarande läsa Serotonin, a... Läs hela recensionen

 2. Evig relevans (mycket njutbar relevans)
  Noa Kullander, 10 september 2020

  Fick upp intresset för Michel Houellebecq genom Serotonin, och har sen dess gått igenom största delen av hans författarskap. Denna bok är en av hans bästa, inte minst på grund av kontexten den hamnar i genom att vara hans stora genombrott. Man känner verkligen att man läser en ung framtida mästares första observationer och slutsatser, och modet i provokationerna går ett steg längre just för att han inte kunde skydda sig bakom Houellebecq-imagen när Elementarpartiklarna kom ut. Ämnet är både u... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Michel Houellebecq