Den lilla trumslagarflickan (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
711
Utgivningsdatum
2018-12-06
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Sam J Lundwall
Originaltitel
The Little Drummer Girl
Dimensioner
178 x 110 x 41 mm
Vikt
382 g
SAB
Hce
ISBN
9789174297638

Den lilla trumslagarflickan

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-12-06
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hon kallas Charlie och är en vänsterradikal ung kvinna med skådespelarambitioner. När hon träffar den allvarlige, oåtkomlige och mystiske Josef blir hon genast intresserad av honom. Det hon inte vet är att han är utsänd av Israels underrättelsetjänst, och att han söker någon som kan infiltrera en palestinsk terroristgrupp. Planen är att Charlie ska omskolas till att bli israelernas egen terrorist och på så sätt försöka ta sig ända fram till den palestinska gruppens ledare, den legendariske Khalil, känd för att aldrig låta sig luras.

Den lilla trumslagarflickan är en thriller i absolut toppklass, av den moderna spionromanens mästare, John le Carré. Det är en skarp och illusionslös skildring av den oförsonliga striden mellan Israel och de fördrivna palestinierna, ett krig där gränsen mellan rätt och fel suddas ut och där de verkliga offren är de inblandades anständighet och medmänsklighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den lilla trumslagarflickan
 2. +
 3. Smileys sextiotal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smileys sextiotal av John Le Carré (kartonnage).

Köp båda 2 för 303 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den lilla trumslagarflickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Knepig story
  BA 46, 9 januari 2022

  Långrandig, beskriver ett synnerligen komplicerat "förspel" för att infiltrera en palestinsk terrorgrupp. Underlig story där huvudpersonens personlighet inte känns verklig.

 2. Köp ej
  Magnus J, 25 juli 2019

  Författaren skriver på ett krångligt och svårt sätt. Handlingen hoppar fram och tillbaka, ny personer kommer in i storyn helt ostrukturerat. Förr i tiden kanske detta sågs som stor författarkonst men man orkar inte hålla reda på allt.

 3. Lång, lång...
  MKardell, 13 mars 2019

  Som ung läste jag boken, eftersom jag inte kommer ihåg den köpte jag den på nytt. Nu har jag läst den, nästan. Gav upp på sidan 487. Boken har 712 sidor. Man kan konstatera att vissa böcker blir bättre med åren, andra inte. Läser ganska många böcker om året och har upptäckt många författare som är läsvärda, skriver tjocka böcker och kommer undan med det. I en del fall har man svårt att lägga undan boken. Så icke här. Det hände inte mycket.
  Må vara att John le Carré är en erkänd författare... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av John Le Carré