Utrensning (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Nyroos
Utgivningsdatum
2010-10-21
Utmärkelser
Nordiska rådets litteraturpris
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Janina Orlov
Originaltitel
Puhdistus
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
130 x 130 x 20 mm
Vikt
220 g
SAB
Hce
ISBN
9789174330717
Utrensning (cd-bok)

Utrensning

(2 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2010-10-21

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den gamla kvinnan Aliide har av svartsjuka en gång gjort sig skyldig till att hennes egen syster deporterats till Sibirien, men har också själv våldtagits och misshandlats av sovjetiska soldater. Zara är ung och har sökt sig bort från sin barndoms Vladivostok till Berlin, där hon fastnat i prostitution och drogmissbruk. Till slut bryter hon sig loss, och Aliide hittar den avsvimmade Zara utanför sitt torp i Estland. Det är strax efter murens fall. De två kvinnornas öden visar sig vara oväntat och tätt sammantvinnade. Utrensning är en stor läsupplevelse och skönlitterär lektion i en närhistoria som utspelats alldeles intill oss. Med sitt osvikliga sinne för detaljer, med sin lyhördhet och sitt vackra och klara språk, som inte väjer för det mest vämjeliga utan att någonsin snaska i enskildheter, och som samtidigt låter ana ett återhållet raseri, ger Sofi Oksanen läsaren en mörk och obönhörlig skildring av ett skeende som länge fört en tillvaro i medvetandets skugga. Det är spännande, gripande och lärorikt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Utrensning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mörk men inte för tung
    Pia, 20 november 2010

    Utrensning är en riktig bladvändare. Med ett stort driv skildrar Sofi Oksanen en mörk och gripande historia. Innehållet är stundtals tungt men Oksanen balanserar nivån på ett sätt att det aldrig blir för tungt.

    I boken berör Oksanen många känslor som griper tag i mig som läsare. Vi får möta känslor som räddsla, kvinnohat, utanförskap, avståndstagande och ensamhet. Boken belyser den ytterst svåra frågan om man ska offra andra för sin överlevnad eller låta sig själv offras?

    J... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sofi Oksanen