Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Gerda Antti
Utgivningsdatum
2012-06-01
Förlag
Bonnier Audio
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
129 x 132 x 21 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789174331707
Adamsons (cd-bok)

Adamsons

(3 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok, Svenska, 2012-06-01

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag hör det själv ibland att jag pratar för mig själv, jag säger: Ja, här sitter du på arslet, Nora Karlsson, och ingen minsta nytta är det med dig, så vad ska du göra nu med den här tampen utav liv som du har kvar."

Nora bor sen några år på äldreboendet Gullvivan, men än är hon inte helknasig, konstaterar hon, och buss kan hon åka på egen hand. Och hennes "tänkeri", som hon kallar det, är det inget fel på. Nora är en uppfriskande skarpsynt kvinna som nagelfar både sitt eget handlande under ett långt liv och allt elände som hänt och fortfarande händer i världen utanför Gullvivan. Inga snälla tankar alltid men mycket roande.

Livsklokheten och den förlösande humorn är Gerda Anttis kännemärken, och hennes inlevelsefulla skildring av Nora och hennes tankar formar sig till ytterligare ett oförglömligt kvinnoporträtt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Adamsons. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En filosofisk bok
    Ingbritt Wik, 10 mars 2014

    Den här boken är nog inget för den yngre generationen. Men mycket tänkvärd om man är äldre och själv är begiven på att filosofera. Då är den här boken ett bra komplement till ens egna funderingar. Mycket kloka saker som Gerda Antti säger. Man slås av att just så har man själv tänkt och känt. Så ordspråket min far använde en gång stämmer: "Ingen tanke är ny under solen"

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Adamsons