Marionetternas döttrar (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2012-09-19
Förlag
Bonnier Audio
Dimensioner
132 x 130 x 22 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789174331714
Marionetternas döttrar (cd-bok)

Marionetternas döttrar

CD-bok Svenska, 2012-09-19
249
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En varm sommardag i början av åttiotalet gör den elvaåriga Mariana en fasansfull upptäckt. Fastbunden på en av hästarna på familjens karusell snurrar hennes pappa runt runt. Skjuten till döds. En syn som hon sedan dess har tvingats leva med.
Drygt trettio år senare bor Mariana fortfarande kvar på samma lilla ort, där hon säljer antika leksaker, marionettdockor och masker i den affär som har gått i arv sedan hennes farföräldrars tid. Hennes man och dotter befinner sig utomlands, och Mariana ser det som ett tillfälle att tänka över vad hon vill med sitt liv. Som alltid har hon ett stort stöd av sina systrar som bor i närheten.
Samtidigt flyttar amerikanen Amnon Goldstein till orten för att rusta upp det gamla bageriet. Han ska skriva en bok om sin pappa som under andra världskriget skickades dit som flyktingbarn undan nazisterna. För att samla material söker han upp den ena efter den andra av invånarna, och med sina frågor och samtal vinner han mångas förtroende. Utan att kunna värja sig berättar de om sina liv, hemligheter och önskningar. Bekännelser som leder till att de gör saker som de inte brukar och aldrig tidigare vågat.
Men alla ser inte med blida ögon på Amnons närvaro. Och när otäcka och oförståeliga saker sker förstärks motståndet. I sökandet efter vem Amnon egentligen är rivs begravda minnen upp och Mariana och hennes familj måste konfrontera den tragedi som aldrig fått sin förklaring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marionetternas döttrar
  2. +
  3. Den sårade pianisten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sårade pianisten av Maria Ernestam (pocket).

Köp båda 2 för 304 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Marionetternas döttrar