Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Pensionärligan (del 1)
Inläsare
Helge Skoog
Utgivningsdatum
2012-08-01
Förlag
Bonnier Audio
Dimensioner
130 x 130 x 20 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789174331745

Kaffe med rån

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok, Svenska, 2012-08-01
242 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor

Hellre fängelse än servicehus? Ja, i alla fall enligt gummorna och gubbarna i Pensionärsligan...

När Fan blir gammal blir han kriminell

På servicehemmet AB Diamanten bor Märtha, Anna-Greta, Stina, Krattan och Snillet. De sjunger i kör, ses på rummet och smuttar hjortronlikör i hemlighet, men för övrigt är tillvaron ganska långtråkig. Dålig mat, trist bemötande, ingen motion och allt hårdare besparingar. Föreståndaren, syster Barbro, anstränger sig inte i onödan för att de gamla ska få det drägligt. I stället flirtar hon med direktören - som är förtjust både i henne och i kostnadsnedskärningarna.
Märtha får en snilleblixt: Troligen skulle det vara bättre att bo på fängelset! De ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag ... Och allt de kammar hem ska läggas i en speciell Stöldfond för äldre och alla dem som behöver stålar.
Utrustade med rollatorer tar Pensionärsligan in på Grand Hotel i Stockholm för att råna de rika gästerna. Men bytet blir alltför klent och räcker inte för att hamna i fängelse. För att lyckas med det måste de komma på det perfekta brottet. Nu har de fått blodad tand och ger sig ut på hisnande äventyr i det okända. Men figurerna i den undre världen är inte att leka med och vad som helst kan hända!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kaffe med rån
 2. +
 3. Vikingaguld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vikingaguld av Catharina Ingelman-Sundberg (pocket).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kaffe med rån. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sträckläsning! Bland de roligaste böcker jag läst! Ser...
  Barbro Gustafsson, 8 oktober 2013

  Sträckläsning! Bland de roligaste böcker jag läst! Ser fram emot att jag och alla mina vänner kommer upp i den åldern. Då har vi inga "fritidsproblem".

 2. Jag hittade av en slump den här boken när jag strosade...
  Hickory, 28 april 2013

  Jag hittade av en slump den här boken när jag strosade i en bokaffär och bestämde mig för att köpa den för min läsplatta och ha på tåget på väg till jobbet. Pendlingen blev faktiskt lite gladare och trevligare.

  Boken handlar om ett gäng goda vänner som blir trötta på levnadsförhållandena på sitt serviceboende och önskar en förändring. Man kommer snabbt in i handlingen och vill läsa mer om vännerna, deras möten och härliga kommentarer. Även om den kanske inte är en nagelbitare tyckte... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Kaffe med rån