Den tomma stolen (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2012-11-26
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Molle Kanmert Sjölander, Charlotte Hjukström, Gudrun Samuelsson, Ing-Britt Björklund, Helena Hansson, Tove Janson Borglund
Originaltitel
The Casual Vacancy
Dimensioner
130 x 130 x 35 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789174331905

Den tomma stolen

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok, Svenska, 2012-11-26

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
J.K. Rowlings första roman för vuxna!

När Barry Fairbrother oväntat avlider, knappt fyrtio år gammal, försätter dödsfallet den engelska staden Pagford i chock.

Med sitt kullerstensbelagda torg och den historiska klosterkyrkan verkar staden vara en idyll - men bakom den rara fasaden döljer sig ett samhälle i krig. Rika i strid med fattiga, tonåringar i strid med sina föräldrar, hustrur i strid med sina män, lärare i strid med sina elever ... Pagford ruvar sannerligen på mörka hemligheter. Och den tomma stol Barry efterlämnat i grevskapsrådet blir snart källa till den värsta strid byn någonsin har upplevt. Vem kommer att stå som segrare i det val som utmärks av passioner, dubbelspel och oväntade avslöjanden?

Den tomma stolen är en tankeväckande och oupphörligt överraskande roman, fylld av svart humor.

J.K. Rowlings 7 böcker om trollkarlslärlingen Harry Potter har översatts till 74 språk, distribuerats i mer än 200 länder, sålts i över 450 miljoner exemplar och ligger som grund till 8 succéfilmer.

J.K. Rowling har mottagit många priser och utmärkelser, som OBE (Order of the British Empire) för sitt arbete med barnlitteratur, Prince of Asturias Award for Concord, France"s Légion d"Honneur, och Hans Christian Andersen-medaljen.

Om The Casual Vacancy (Den tomma stolen):

"Jag måste erkänna att jag älskar J.K. Rowlings senaste drag. (...) Romanen bärs fram på skvallrets vågor, intrigerna är komplexa, romanen månghövdad och Rowling verkar förtjust över att äntligen få skriva om tonåringar som säger "fuck" (...)" Martin Aagård, Aftonbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den tomma stolen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kass
  Ewa Hermelin, 7 juli 2015

  Rowling ska hålla sig till fantasy! Det är hon fantastisk på. Den här boken behöver du INTE läsa. Ingen annan heller

 2. Ångrar att jag köpte den här ljudboken!
  Allak, 28 november 2014

  DEN TOMMA STOLEN var den sämsta boken jag någonsin har lyssnat. Själva berättelsen är full av sjuka karaktärer, barnvåldtäkter, mörker, ångest och elände.
  Humor hade jag svårt att hitta någonstans, svärta, hopplöshet och ältande av misär fanns massor!
  Tomas Bolme som läsare tar också bottennoteringen. Hans röstvrängningar när han ska tolka de kvinnliga karaktärerna och unga tjejerna gör att det blir groteskt att lyssna på honom. Alla personer låter som gamla alkoholister som inte kan... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Den tomma stolen