Axels tid (cd-bok)
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Lars Lerin
Utgivningsdatum
2015-10-09
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Audio
Medarbetare
Lerin, Lars (form)
Dimensioner
135 x 135 x 20 mm
Vikt
106 g
SAB
Ibz Florin, Axel
ISBN
9789174333091

Axels tid

(21 röster)  |  Läs 8 recensioner
CD-bok,  Svenska, 2015-10-09
239
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Lars Lerin växte upp i bruksorten Munkfors i Värmland, och drömde redan som ung om att bli konstnär. Han hittade tidigt en förebild och en mentor i sin närhet. Axel Florin föddes i Munkfors 1907 och försörjde sig som fabriksarbetare. Florin lyckades bli antagen till Slöjdföreningens skola i Göteborg och studerade där under en kort period - han hade helt enkelt inte råd att stanna kvar särskilt länge. Under hela livet fortsatte han dock att skapa på sin fritid, och vann ett visst erkännande som skulptör. Sin ateljé hade han i ett uthus, där den tonårige Lars också fick stå och måla.

I Axels tid berättar Lars Lerin rakt och osentimentalt om ett livsöde som ligger så nära oss och ändå känns så avlägset. Liksom i Naturlära visar Lars Lerin att han inte bara är en framstående akvarellmålare utan också en lyhörd och känslig författare, som kan skapa stämningar och närvaro i både ord och bild. Axels tid blir ett dokument över en försvunnen värld, men också en konstnärs hyllning till en kollega - en skildring av skapandets villkor och det obetvingliga behovet av att uttrycka sig genom konsten.

Ljudboksutgåvan innehåller även musik komponerad av Benny Andersson samt en folder med målningar ur boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Axels tid
 2. +
 3. Glöm aldrig Tintin : en sann berättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glöm aldrig Tintin : en sann berättelse av Sanam Gharaee, Sofia Rutbäck Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Axels tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Njutningen av att lyssna till Lars Lerin
  Monica Fahrman, 20 juli 2017

  Det är en veritabel njutning att lyssna till Lars Lerin som på bredaste värmländska läser sin bok. Tack Lars Lerin för att du finns.

 2. Fin bok
  eh, 3 november 2016

  Boken är fin, men Lerins "nya" mer kommersiella image tilltalar mig ej längre - var förut stor beundrare av honom och hans fantastiska målningar.

 3. Fantastisk berättelse
  Gunilla Olsson, 1 april 2016

  Fantastisk berättelse inte minst beroende på uppläsarens Lars Lerins behagliga sätt att läsa. Jag har lyssnat säkert 7-8 ggr och hör någon ny detalj varje gång.

 4. Cirkel om Lars Lerin.
  Barbro Olsson, 31 mars 2016

  Håller för närvarande i en cirkel om Lars Lerin, så denna bok ( CD) är
  mycket värdefull,för övrigt underbar att lyssna när han själv läser.

  M.V.H. Barbro Olsson.

 5. Trevlig läsröst
  Azalea, 2 mars 2016

  Lars Lerins härliga röst gör hela historien. Korta lite lösryckta betraktelser från ett svunnet Värmland. Som poesi att lyssna till och bli lugn av. Nostalgiskt.

 6. Både boken och ljudboken är ett måste!
  Marina Nyman, 29 februari 2016

  Köpte boken till mig själv och ljudboken i julklapp till en god vän. Båda älskar vi Lars Lerin. När jag läst den underbara berättelsen om Axel, lånade jag ljudboken och läst om boken samtidigt som jag lyssnade på hans varma och mjuka uppläsning. Man fick lite mer i den upplästa versionen och lite annat i den tryckta. Båda versionerna är ett måste. Helt fantastisk historia även för den som inte är från Värmland.

 7. Läs boken om Axel, en intressant människa!
  irenehelen, 20 januari 2016

  En underbar bok. Att lyssna på Lars Lerin ger ett lugn i själen och mitt värmländska påbrå gör att upplevelsen blir extra behaglig. Axel en människa från en annan tid men ändå inte. Så läsvärd!

  Iréne

 8. Läs Lars Lerins bok " Axel"

  Har köpt ljudboken, då jag tycker innehållet blir mera verkligt när Lara Lerin läser den på sin dialekt, allt utspelar sig i hans miljö, jag kanske upplever det så eftersom jag själv kommer från trakten, det är så underbart skrivet

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Lars Lerin