Stora små lögner (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Kerstin Andersson
Utgivningsdatum
2016-04-11
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
Big little lies
Dimensioner
130 x 128 x 29 mm
Vikt
291 g
SAB
Hce
ISBN
9789174333244

Stora små lögner

(1 röst)  |  Läs 1 recension
CD-bok,  Svenska, 2016-04-11

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Vid en första anblick framstår den prydliga villaförorten Pirriwee som en välmående och sömnig idyll. Men under ytan kokar det.

Madeline och Celeste är grannar och bästa vänner. De har barn i samma förskoleklass och tar alla tillfällen de får att prata om livet på favoritcaféet. Madeline har händerna fulla med sin tonårsdotter, som plötsligt tycks föredra sin pappa och yogafrälsta styvmamma framför henne (hur är det möjligt??). Men hon kan inte låta bli att samtidigt kasta sig in i intrigerandet mellan olika fraktioner av föräldrar på skolan. Förortens okrönta skönhetsdrottning Celeste backar förstås upp Madeline, men har verkat mer virrig än vanligt på sistone - kanske inte så konstigt med två helvilda tvillingpojkar där hemma och en man som ständigt är på resande fot. Eller finns det något som Celeste inte berättar?

När den unga ensamma mamman Jane flyttar in i området möts hon av kyliga blickar från de andra förskolemammorna och blir misstagen för att vara femårige Ziggys barnflicka. Madeline och Celeste tar dock Jane under sina vingar, och står på hennes sida när stämningen blir allt mer hätsk efter att Ziggy blivit anklagad för mobbning. Temperaturen på skolgårdar och villagator skruvas upp för att nå sin våldsamma kulmen under skolans årliga föräldrakväll ...

Stora små lögner är en roman om vänner, mammor, döttrar, nya fruar och före detta män - full av igenkänning, värme och humor. Men det är också en roman som inte väjer för det mörka i livet, för gråzonerna vi accepterar och de farliga lögnerna vi intalar oss själva.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stora små lögner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Liane Moriarty är min nya favorit
    Ewa Sundbäck, 13 april 2016

    "Stora små lögner" av Liane Moriarty med Kerstin Andersson som uppläsare. Jag tyckte att hennes första bok, "Öppnas i händelse av min död" var väldigt bra med ett driv i berättandet och snyggt pusslande. Den nya är minst lika bra. Det är väldigt många karaktärer med och därmed många namn och jag blir lätt snurrig när det blir många namn. Ett tag kändes det alltför rörigt, men det klarnade och den höll hela vägen.

    Det handlar främst om Celeste, Madeline och Jane. Jane och hennes femår... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Liane Moriarty