Alla borde vara feminister (cd-bok)
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Katarina Wennstam
Utgivningsdatum
2015-12-15
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Niclas Hval
Originaltitel
We should all be feminists
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
132 x 130 x 15 mm
Vikt
57 g
SAB
Ohja
ISBN
9789174333343
Alla borde vara feminister (cd-bok)

Alla borde vara feminister

CD-bok Svenska, 2015-12-15
109
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Katarina Wennstam läser Alla borde vara feminister - Chimamanda Ngozi Adichies personliga och inspirerande upprop för en feminism som angår oss alla och som lyfter blicken ut mot världen. Texten är från början ett bejublat TED-talk som setts av över två miljoner människor på Youtube, och som samplats av Beyoncé i låten ***Flawless.

Första gången författaren Chimamanda Ngozi Adichie blir kallad feminist är hon fjorton år. "Det var inte någon komplimang. Det hörde jag på tonen - det var en ton som hade passat ett yttrande som: 'Du är ju för terrorism.'" Istället för att värja sig mot ordet bestämmer sig Chimamanda Ngozi Adichie för att göra det till sitt, och strunta i omgivningens invändningar om att alla feminister är olyckliga och ogifta manshatare, att feminism är något i grunden oafrikanskt och att riktiga feminister inte bär läppglans.

Alla borde vara feminister ges ut i samarbete med Sveriges Kvinnolobby, FN-förbundet, LO, TCO, Teskedsorden, Unizon och Gertrud Åström. Boken distribueras under december månad som en gåva till alla elever i årskurs 2 i den svenska gymnasieskolan.

"Genus spelar en viktig roll i hela världen. Och jag skulle gärna vilja att vi i dag börjar drömma om ett annorlunda samhälle. En rättvisare värld. En värld med lyckligare män och lyckligare kvinnor som är ärligare mot sig själva. Och det är så här vi ska börja: vi måste uppfostra våra döttrar annorlunda. Vi måste även uppfostra våra söner annorlunda."

Chimamanda Ngozi Adichie
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alla borde vara feminister
  2. +
  3. Brev till en nybliven förälder : ett feministiskt manifest i femton punkter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brev till en nybliven förälder : ett feministis... av Chimamanda Ngozi Adichie (häftad).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Alla borde vara feminister