Slottsmysteriet (cd-bok)
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
LasseMajas Detektivbyrå (del 26)
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Johan Ulveson
Utgivningsdatum
2017-08-24
Förlag
Bonnier Audio
Illustratör/Fotograf
Helena Willis
Dimensioner
130 x 150 x 4 mm
Vikt
90 g
SAB
Hcf
ISBN
9789174333954
Slottsmysteriet (cd-bok)

Slottsmysteriet

(2 röster)
CD-bok Svenska, 2017-08-24
119
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
De populära detektiverna Lasse och Maja har skaffat sig Vallebys skarpaste hjärnor efter 15 år i deckarbranschen. Men är de smarta nog för att lösa fall 26? Det som började som en generös chokladprovning på slottet, visar sig även innehålla ett fantastiskt erbjudande som lovar stor utdelning - bara man satsar lite pengar. Lasse och Maja blir misstänksamma: det låter för bra för att vara sant. 
Vallebyborna provsmakar utsökt choklad på slottet. Det är greve von Farsen som bjuder på egentillverkade praliner från sin plantage. De låter sig väl smaka och tjusas av den framgångsrika greven och hans lyx. Så kan de alla få det, menar greven, bara de satsar pengar i hans nya plantage. Hans betjänt, den döve Floyd Nilsson, iakttar vaksamt alla deltagarna under provningen och förser hela tiden greven med handskrivna lappar. Det verkar vara något lurt på gång! Lasse och Maja smyger iväg och upptäcker att slottets övriga rum är tömda på möbler. Och att en startklar motorcykel väntar i garaget ...
Martin Widmark har en osviklig förmåga att hitta aktuella teman för sina berättelser: här får oseriösa finansiella metoder sig en känga. Och han kan konsten att berätta en historia som är "lättläst, men inte lättlöst!" Ett enkelt och rakt språk - med en välplanerad och klurig intrig gör varje bok till ett oemotståndligt äventyr. Inte undra på att nästan varje barn i Sverige har full koll på Lasse och Maja!
 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Slottsmysteriet