En annan Alice (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2018-03-13
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
What Alice forgot
Medarbetare
Zoric, Nebojsa (form)
SAB
Hce
ISBN
9789174333992
En annan Alice (cd-bok)

En annan Alice

CD-bok, Svenska, 2018-03-13
239
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I En annan Alice bjuder Liane Moriarty på samma vinnande blandning av igenkänning, humor och allvar som i succéerna Öppnas i händelse av min död och Stora små lögner (boken bakom HBO-serien Big little lies).

Alice Love vaknar upp på golvet på gymmet och förstår inte vad hon gör där. Hon avskyr ju att träna! Hon får veta att hon slagit i huvudet och tuppat av, och blir hjälpt till sjukhuset. Alice som nyligen fått veta att hon är gravid med sitt första barn ber oroligt läkaren se efter att allt är som det ska. Hon möts av förvåning. Alice är inte alls gravid, påstår läkaren. Däremot måste hon ha fått barn tidigare - hon har tydliga ärr efter ett kejsarsnitt på magen. Långsamt inser Alice att något är fel. Långsamt inser hon att smällen mot huvudet har fått henne att glömma ett helt årtionde.

En annan Alice är en roman om chansen att få göra om och göra rätt. När Alice vaknar upp på gymmet är hon 39 år, inte 29. Hon tror att hon är nygift, störtförälskad i sin man och gravid med sitt första barn, men egentligen är hon trebarnsmamma och mitt i en uppslitande skilsmässa. Tio år har fullkomligt raderats från hennes minne - ett årtionde då hon uppenbarligen fått för sig att bli träningsfanatiker, då hon glidit ifrån sin älskade man Nick, då hon förlorat närheten till sin syster och på något sätt tappat bort sig själv. Alice måste hitta tillbaka till sina minnen, och till den hustru, dotter, vän och syster hon en gång var.

Om senaste boken Andras vänner:

"Snart är jag fast. Hypnotiserad av intrigpusslet, de dysfunktionella relationerna och Moriartys berörande gestaltning av skuld. "Vad kan man mer begära av en bok" suckar jag irriterat en sömnlös natt senare, för matt och uppslukad av historien för att formulera något snitsigare, som en aforism."
M-Magasin
Visa hela texten

Bloggat om En annan Alice