Bernadotte : för Sverige hela tiden (cd-bok)
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Herman Lindqvist
Utgivningsdatum
2018-09-04
Förlag
Bonnier Audio
Dimensioner
130 x 126 x 27 mm
Vikt
335 g
SAB
Ldz Bernadotte,Kc
ISBN
9789174334210

Bernadotte : för Sverige hela tiden

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok,  Svenska, 2018-09-04
299
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
År 2018 har ätten Bernadotte suttit 200 år på Sveriges tron, längre än någon annan dynasti i vår historia. Samtidigt har kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia varit kung och drottning längre än någon av deras föregångare.

Ättens grundare, den franske marskalken Jean Baptiste Bernadotte kom från enkla förhållanden och blev kung av Sverige och Norge. Och så märkligt är det att sedan Jean Baptiste Bernadotte kröntes till kung av Sverige är ätten idag den enda dynastin i världen, som genom samma gren av samma familj utan avbrott för krig och revolutioner fortsatt att vara kungar över ett fritt folk och självständigt rike i tvåhundra år.

Herman Lindqvist berättar om ätten Bernadottes färgstarka män och kvinnor, om framgångar och fiaskon, om fest och vardag. Personligt, kunnigt och mycket underhållande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bernadotte : för Sverige hela tiden
 2. +
 3. Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsums uppgång och fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det förlorade paradiset : berättelsen om Konsum... av Sara Kristoffersson (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bernadotte : för Sverige hela tiden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt för systersonen
  Moster Ulla, 20 oktober 2020

  Ljudboken är en present till min systerson som har Downs syndrom. Han kan inte läsa, inte heller ladda ner böcker. Han vill klara sig själv och då är just cd-böcker perfekt för de kan han hantera själv. Varje födelsedag i många år har han fått ljudböcker och alla är historieböcker av och med Herman Lindqvist utom böckerna om Arn. Han kommer gilla boken för han älskar historia och hans moster är nöjd så länge cd-böckerna finns kvar. De är mycket viktiga för honom och han lyssnar varje dag kl. 17 om och om igen.

 2. En mycket bra cd-bok.
  Fältjägare, 6 december 2019

  Herrman Lindqvist läser fantastiskt bra ur sin egna bok! En bok som jag varmt kan rekommendera om man gilla Herrmans skildringar av vår historia.

Visa alla 2 recensioner