Fler böcker inom
Format
Inbunden (inbunden)
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
2
Förlag
Folkuniversitetets förlag
Dimensioner
245 x 143 x 18 mm
Vikt
540 g
SAB
Fc.025
ISBN
9789174345773
Svenska idiom (inbunden)

Svenska idiom

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2006-01-01

Slutsåld

Ha en räv bakom örat. Visa framfötterna. Lägga sin näsa i blöt ...
De fasta uttrycken i svenska språket är svåra att förstå för studerande med utländsk bakgrund och blir därför ofta ett hinder vid språkinlärningen.
Svenska idiom ger läsaren unika möjligheter att lära sig de mest centrala uttrycken i svenska språket med hjälp av inbyggda nycklar och länkar.
Uttrycken definieras i två steg, dels i form av förklaringar, dels i en vardagsnära kontext som visar typisk användning av uttrycket.
Vid synonyma uttryck fungerar sökordet som länk till andra uttryck i ordboken, vilket leder till fördjupad förståelse.

Se även Svenska idiom övningsbok som behandlar flera hundra frekventa vardagsuttryck i varierade övningar. Den ger samtidigt en möjlighet att förstå och arbeta mera fördjupat med ordboken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svenska idiom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svenska Idiom - kul läsning

  Mycket bra bok skall användas utomlands för undervisning i vårt inte alltid lätta språk - men tråkigt med sen leverans trots extra betalning av snabb sådan

 2. Den bästa idiom ordboken jag har någonsin sett. Den är...
  James Bond, 22 juli 2013

  Den bästa idiom ordboken jag har någonsin sett. Den är mycket lätt att använda och framförallt kan man hitta synonymer till varje idiom. Studerande som uppnått hög nivå i ett främmande språk måste kunna idiom för att prata och förstå ett språk obehindrat.Inföddtalare finner idiom ganska lätt och behärskar dem men de som inte har ett särskilt språk som sitt modersmål förstår inte idiom, om de inte lär dem. Idiom gör språket intressant och vältaligt. Därför rekommenderar jag att lära idiom för alla som inte har ett språk som sitt modersmål.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Hans Luthman

 • Innovationsresan : banar väg för din idé!

  Hans Luthman

  Innovationskraften flödar i Sverige. Oftast når dock de flesta uppfinningar inte längre än till byrålådan, eftersom enskilda innovatörer känner sig osäkra och inte hittar vägar för att vidareutveckla sina idéer. Processen tycks både komplicerad oc...