Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
145
Utgivningsdatum
2009-02-11
Upplaga
1
Förlag
Folkuniversitetets förlag
Dimensioner
238 x 168 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Fct
ISBN
9789174346305
Kort och lätt : läsförståelse : SFI och SVA (häftad)

Kort och lätt : läsförståelse : SFI och SVA

Häftad Svenska, 2009-02-11
229
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Kort och lätt är ett läromedel för träning i läsförståelse. Boken vänder sig främst till vuxna inlärare på sfi- och sva-kurser och den är särskilt lämplig för dem som behöver träna upp läshastigheten med hjälp av korta och relativt lätta texter. Nivån motsvarar A1--B1 i den europeiska språkskalan.
Kort och lätt är tänkt att användas som självstudiematerial såväl i klassrummet som hemma. Bokens tre inledande avsnitt innehåller svenskt vardagsspråk i form av minidialoger och brev/mejl. Därefter följer ett omfattande avsnitt med tidningstexter och boken avslutas med mer temabaserade texter inom områden som fakta om Sverige, litteratur, reklam, kläder och mode samt affärssvenska. Tyngdpunkten i boken ligger på läsning av tidningstexter, i huvudsak nyhetsnotiser, men texterna kan med fördel även användas för träning i muntlig färdighet.
I varje avsnitt finns frågor på texterna och övningar i ordkunskap och ordbildning med anknytning till texterna. Övningar på sammansatta ord har givits stort utrymme i boken eftersom dessa ord ofta är svåra att tolka och förstå för dem som läser svenska som andraspråk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kort och lätt : läsförståelse : SFI och SVA
  2. +
  3. Fördel SVA för nyanlända åk 7-9 LÄS Läsförståelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fördel SVA för nyanlända åk 7-9 LÄS Läsförståelse av Joel Berglund, Emma Frey-Skøtt, Pär Sahlin, Josefin Schygge (häftad).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ylva Olausson