Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2011-11-09
Upplaga
1
Förlag
Folkuniversitetets förlag
Illustratör/Fotograf
Yunin Ström
Dimensioner
240 x 170 x 8 mm
Vikt
250 g
ISBN
9789174346534
Fuzias flykt (häftad)

Fuzias flykt

Häftad,  Svenska, 2011-11-09
265
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fuzias flykt Kan levereras innan julafton
Fuzias flykt är en dramatisk berättelse om en ung afrikansk kvinnas flykt från sin familj och hemby och ett planerat tvångsäktenskap. Under flykten till ett grannland får Fuzia vara med om många omvälvande upplevelser som påverkar hennes framtida liv.
Boken vänder sig till vuxna studerande som klarat C-kursen inom sfi-undervisningen och till elever som läser svenska som andraspråk på motsvarande nivå i gymnasieskolan eller i andra skolformer.
Syftet med boken är att väcka intresset för läsning av lite längre texter och samtidigt ge språkträning.
Bokens tio kapitel kompletteras med övningar i grammatik och ordkunskap av olika slag. I varje kapitel finns även en bildserie som främst avser att inspirera till eget skrivande. Tillsammans med givna diskussionsfrågor kan bilderna även användas som utgångspunkt för samtal om attityder och värderingar i olika kulturer.
Författaren Anita Stenlund är lärare i svenska som andraspråk och har mångårig erfarenhet av undervisning i SVA på olika nivåer. Hon har vistats och arbetat flera år i Afrika, bl.a. i Mali, och där lärt känna det samhälle och de miljöer som hon beskriver i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fuzias flykt
  2. +
  3. Copyboken : gör läsare till kunder, förvandla ord till pengar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Copyboken : gör läsare till kunder, förvandla o... av Mattias Åkerberg (häftad).

Köp båda 2 för 564 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »