Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2017-05-29
Upplaga
3
Förlag
Folkuniversitetets förlag
Medarbetare
Wasden, John (form)
Dimensioner
250 x 175 x 20 mm
Vikt
562 g
SAB
Fc.025
ISBN
9789174347050

Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-05-29
355
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  208
Visa alla 1 format & utgåvor
De fasta uttrycken i svenska språket är ofta svåra att förstå för studerande med utländsk bakgrund och blir därför ofta ett hinder vid språkinlärningen.

Svenska idiom ger läsaren unika möjligheter att lära sig de mest centrala uttrycken i svenska språket med hjälp av inbyggda nycklar och länkar.

Uttrycken definieras i två steg, dels i form av förklaringar, dels i en vardagsnära kontext som visar typisk användning av uttrycket.

Vid synonyma uttryck fungerar sökordet som länk till andra uttryck i ordboken, vilket leder till fördjupad förståelse. Ordboken innehåller cirka 5000 fasta uttryck.

Övningsboken behandlar flera hundra frekventa vardagsuttryck i varierade övningar. Den ger samtidigt en möjlighet att förstå och arbeta mera fördjupat med ordboken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck
 2. +
 3. Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra? av Julia Andersson, Elvira Ashby (häftad).

Köp båda 2 för 747 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra referens
  Abdulrahim Alali, 14 november 2018

  En bra referens för svenska språket. Bocken innehåller 5000 vardagsuttryck som svenskar använder i vardagssvenska. Jag rekommenderar bocken till nyanlända, vilka vill behärska svenska

 2. Saknar...
  Staffan Ander, 31 maj 2018

  Saknade Varför?
  och hur idiomen uppkommit.
  Typ - ugglor i mossen, som har med norska ulvar att görar.

  Med vänlig hälsning/ Staffan A

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Hans Luthman

 • Svenska idiom övningsbok

  Hans Luthman

  Övningsboken till ordboken Svenska idiom behandlar cirka 300 frekventa vardagsuttryck i varierade övningar. Den ger samtidigt en möjlighet att förstå och arbeta mera fördjupat med ordboken. Svenska idiom vänder sig till alla som lär sig svenska oc...

 • Innovationsresan : banar väg för din idé!

  Hans Luthman

  Innovationskraften flödar i Sverige. Oftast når dock de flesta uppfinningar inte längre än till byrålådan, eftersom enskilda innovatörer känner sig osäkra och inte hittar vägar för att vidareutveckla sina idéer. Processen tycks både komplicerad oc...