Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2017-05-29
Upplaga
3
Förlag
Folkuniversitetets förlag
Medarbetare
Wasden, John (form)
Dimensioner
250 x 175 x 20 mm
Vikt
562 g
SAB
Fc.025
ISBN
9789174347050

Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2017-05-29
262 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
De fasta uttrycken i svenska språket är ofta svåra att förstå för studerande med utländsk bakgrund och blir därför ofta ett hinder vid språkinlärningen.
Svenska idiom ger läsaren unika möjligheter att lära sig de mest centrala uttrycken i svenska språket med hjälp av inbyggda nycklar och länkar.
Uttrycken definieras i två steg, dels i form av förklaringar, dels i en vardagsnära kontext som visar typisk användning av uttrycket.
Vid synonyma uttryck fungerar sökordet som länk till andra uttryck i ordboken, vilket leder till fördjupad förståelse. Ordboken innehåller cirka 5000 fasta uttryck.
Övningsboken behandlar flera hundra frekventa vardagsuttryck i varierade övningar. Den ger samtidigt en möjlighet att förstå och arbeta mera fördjupat med ordboken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck
 2. +
 3. Svenskt språkbruk : ordbok över konstruktioner och fraser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenskt språkbruk : ordbok över konstruktioner ... av Håkan Nygren (inbunden).

Köp båda 2 för 746 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Luthman

 • Svenska idiom övningsbok

  Hans Luthman

  Ha en räv bakom örat. Visa framfötterna. Lägga sin näsai blöt ... De fasta uttrycken i svenska språket är svåra att förståför studerande med utländsk bakgrund och blir därförofta ett hinder vid språkinlärningen. Svenska idiom - övningsbok be...

 • Innovationsresan : banar väg för din idé!

  Hans Luthman

  Innovationskraften flödar i Sverige. Oftast når dock de flesta uppfinningar inte längre än till byrålådan, eftersom enskilda innovatörer känner sig osäkra och inte hittar vägar för att vidareutveckla sina idéer. Processen tycks både komplicerad oc...

Bloggat om Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck