Nätokraterna: Futuricatrilogin, Del 1 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Futuricatrilogin (del 1)
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2011-03-14
Förlag
Stockholm Text
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
386 g
SAB
Bv
ISBN
9789174371550

Nätokraterna: Futuricatrilogin, Del 1

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-03-14
135
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Om Futuricatrilogin:
Under det sena 1990-talet började de svenska socialteoretikerna Alexander Bard och Jan Söderqvist arbeta fram en radikalt ny teori: Nätokratihypotesen. Bard höll en omtalad föreläsningsserie på Handelshögskolan i Stockholm, Söderqvist skrev ett antal längre tidskriftsartiklar. De påstod att den interaktiva revolutionen var den radikalaste och mest omskakande revolutionen i historien, att den transformerar samhället, maktstrukturerna, människans världsbild och självbild, och gör detta på en massiv och global skala. Bard & Söderqvist menade att kontrollen över internet var den avgörande maktstriden under det kommande seklet, det handlar om ett regelrätt krig mellan en ny framväxande elit (nätokratin) och en gammal sammanfallande elit (bourgeoisin). Bard & Söderqvist profeterade inte bara mot strömmen vid millennieskiftet (och förutsade pricksäkert både dot com-kraschen och 11 september), de har sedan dess haft skrämmande rätt om i stort sett allting och även i minsta detalj. Bard & Söderqvist förutsåg inte bara revolutionära innovationer som Google, Facebook, Al-Qaida och Wikileaks, de gick också djupare och såg bortom alla andra observatörer, rakt in i själva maktkampen om det nya samhället. För första gången släpps nu alla Bard & Söderqvists tre internationellt bästsäljande böcker som ett kompakt paket under titeln Futuricatrilogin. Den första boken är Nätokraterna (hur internet skapar en ny global överklass som slåss mot och besegrar den gamla maktstrukturen); den andra boken är Det globala imperiet (om nätokraternas världsbild och hur den radikalt skiljer sig från alla tidigare ideologier i historien); och den tredje boken är Kroppsmaskinerna (om vad det betyder att vara människa i en interaktiv värld, och hur denna idé radikalt skiljer sig från alla tidigare idéer om den mänskliga existensen). Gör som tusentals läsare världen runt har gjort före dig, läs Bard & Söderqvist, praktisera vad de predikar, och bli själv en nätokrat!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nätokraterna: Futuricatrilogin, Del 1
 2. +
 3. Det globala imperiet: Futuricatrilogin, Del 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det globala imperiet: Futuricatrilogin, Del 2 av Jan Söderqvist, Alexander Bard (häftad).

Köp båda 2 för 282 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nätokraterna: Futuricatrilogin, Del 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För den som förundras över vart vi är på väg
  Kurt Book, 31 januari 2017

  En intressant bok som väcker intressanta tankar i denna alltmer förvillade tid. Jag tror att Bard/Söderqvist får fler läsare pga att de ger nycklar och förklaringar till det som nu händer i Trumps värld.
  Deras svepande ordrika genomgångarna av hur världen fungerar - bjuder på motstånd eftersom man är så hårt inskolad i de idag accepterade tankemönsterna. Det finns underlag för mycket diskussioner och invändningar i deras teorier.
  Det är kanske det som gör att jag ser fram emot att lä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna