Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
99
Utgivningsdatum
2012-10-28
Förlag
Seido A
Dimensioner
210 x 150 x 5 mm
Vikt
129 g
SAB
Rbi,613.66
ISBN
9789174377002
Budo ordbok : ordlista för japansk kampsport (häftad)

Budo ordbok : ordlista för japansk kampsport

Häftad Svenska, 2012-10-28
170
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Budo ordbok är en bok för dig som utövar japansk kampsport så som aikido, iaido, judo, jujutsu, karate, kendo, kyudo, naginata, shorinjikempo med flera.

Syftet med boken är att ge dig rätt förståelse och uttal av de japanska ord du använder i din kampsport träning.
Många japanska ord är sammansatta av flera enkla ord eller orddelar. Om man tittar på delarna av ett svårt ord blir det lättare att förstå betydelsen och att komma ihåg ordet. Till exempel, "jodanuke", delas upp till jô-dan-uke. Jô betyder upp eller uppåt. Dan betyder nivå. Uke betyder blockeing. Nu blir det lättare att förstå att "jodanuke" betyder uppåt blockering. De flesta budo ord är uppbyggda på detta viset.

Den här boken är däremot ingen teknik bok. Det förekommer många ord för tekniker (waza) och procedurer i boken, men teknikerna beskrivs inte på djupet. I stället ligger fokus på ordets betydelse och tecknens mening så att ni själv kan hitta ett sätt att koppla tekniken med ordet.

I boken finns enbart de ursprungliga orden inom japansk kampsport. De ord som har blivit modifierade och västerniserade utanför Japan finns inte med i boken.

Boken är en referensbok för dig som vill lära dig de japanska budo-ord och är nyfiken på hur de uttalas eller skrivs. Du är hjärtligt välkommen till Läsarnas sida på www.seidoab.se för tips och information.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Budo ordbok : ordlista för japansk kampsport
 2. +
 3. Villfarelser - kalender 2023

De som köpt den här boken har ofta också köpt Villfarelser - kalender 2023 av Mathias Leclér (Övrigt).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Harumi Tsukamoto Lenart

 • Origamiboken : origami för nybörjare

  Harumi Tsukamoto Lenart

  Origami för nybörjare Origami är en urgammal japansk pappersvikningskonst som uppstod under Edo-perioden (1603-1867). I Japan förs Origami vidare från generation till generation. Jag kommer från Japan och har växt upp med origami, precis som svens...

 • Min första origamibok : origami för barn

  Harumi Tsukamoto Lenart

  Origami är en urgammal japansk pappersvikningskonst. I Japan innebär Origami inte bara figurativ konst utan även lek, förpackningsteknik, matematik och rehabilitering. I den här boken får barnen lära sig vika de absolut enklaste figurerna. Syftet ...