Avskedsbrev (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2012-12-11
Förlag
Astor förlag
ISBN
9789174377309

Avskedsbrev E-bok

E-bok,  Svenska, 2012-12-11
39
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Teatern har alltid varit en viktig del av Clelias liv. Hon älskar sin stad och sitt arbete som konstnärlig ledare på en liten teater i Neapel. Men bredvid bekvämligheten växer behovet av att söka efter en ny tillvaro, en känsla som får allt skarpare konturer. När hon blir chef för en större teater och tvingas konfrontera kommersiella intressen närmar hon sig en självbild som hon inte längre känner igen och tar avstånd från. Avskedsbrev är en skildring av en livssituation som sakta närmar sig det oundvikliga uppbrottet, i ett samhälle som förlorat sina visioner.

Vi räknade med ett flöde av ströjobb under tiden som vi odlade brådskan och drömmarna

Avskedsbrev berättar om framväxten av det moderna Italien och är en kompromisslös skildring av maktstrukturerna i ett vilset samhälle. Valeria Parrella gestaltar en obeveklig uppgörelse med att leva i det invanda. Språket rör sig bland bräckliga konstruktioner och deras sammanbrott. Känslan av att något nytt måste ta vid är ständigt närvarande

Parrella skriver även radioteater och arbetar just nu med ett operalibretto. Hon är en av de författare som bidragit till att vitalisera och förnya dagens italienska litteratur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Valeria Parrella