Agile - konsten att slutföra projekt (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2014-05-05
Förlag
Liber AB
ISBN
9789174378757
Agile - konsten att slutföra projekt (e-bok)

Agile - konsten att slutföra projekt E-bok

E-bok,  Svenska, 2014-05-05
239
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Boken har utsetts till Årets Projektledarbok 2008 av Svenskt Projektforum!

Motiveringen från juryn var följande: "Författaren - Tomas Gustavsson - har hittat ett intressant ämne som han beskriver på ett enkelt och lättbegripligt sätt. Detta är inte en "frälsningsbok" utan en mycket nyanserad beskrivning av begreppet "agila metoder", dvs projekt med föränderliga både krav och mål."

Agile är engelska och betyder smidig eller vig. I projektledningssammanhang har ordet översatts till ?lättrörlig? för att peka på förändringsmöjligheterna med detta synsätt. Men det finns andra fördelar med Agile. Den, i mitt tycke, största fördelen består i möjligheten i att kunna slutföra projekt. Att slutföra projekt är en konstart som många eftersträvar men få behärskar.

De agila teknikernas lösning för att hantera denna konst är att delleverera små resultat ofta. Genom att planera, genomföra och leverera en mindre del av projektet får vi möjlighet att uppleva en del av slutresultatet tidigt och kan därefter ställa konkretare krav på resten av projektet. Vi kan dessutom stanna upp, utvärdera och enkelt förändra projektet under vägen. Metoderna (med namn såsom Scrum, XP, DSDM) härstammar från IT-projekt men går att appliceras på många projekt oavsett bransch eller miljö

Detta är en praktiskt bok! Med praktisk bok menas att den innehåller de checklistor, mallar och verktyg som krävs för att med boken som stöd kunna börja arbeta agilt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Gustavsson