Från vit värld (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2013-05-06
Förlag
Planström Books
ISBN
9789174379792
Från vit värld (e-bok)

Från vit värld E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-05-06
79

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Från vit värld är en plågsam och utlämnande berättelse. Samtidigt är den en stark och hudlös skildring om att hitta styrkan att gå vidare.

Högstadiekillen Johan inleder en relation med en tjugo år äldre man, de träffas via nätet, och första gången får Johan ett paket tuggummi. Så småningom blir presenterna dyrbarare. Köpfilmer, kläder, skivor. Johan får allt han vill ha. Men mannen kräver mer och mer tillbaks. Till slut begår mannen ett övergrepp.

Med ett poetiskt språk skildrar Ajohan Lahti hur huvudpersonen Johan försöker både överleva och leva, skapa sig ett eget liv och slå igenom som konstnär. I nutidsplanet av romanen lever Johan i London, han dejtar Alan, men verkar inte redo att binda sig. Det som hände under högstadietiden ligger fortfarande som ett öppet sår, och Johan är hela tiden på flykt från det förflutna. Göteborg och Sverige vill han inte ens tänka på. Men när hans mormor dör känner han sig tvungen att resa hem till begravningen. Kanske är det dags att berätta?

Sagt om Från Vit Värld
?Med djup inlevelse berättar Lahti om längtan att bli sedd, bekräftad och älskad och om svårigheterna att anförtro någon sin sårbarhet.? - Helsingborgs Dagblad

?Lahtis starka uppväxtskildring? - QX

?Lahti skriver i första person och har ett reflekterande, fundersamt anslag där ångesten hela tiden ligger på lur. Språket är personligt och bortom det medelmåttiga? - BTJhäfte 2005-109
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lahti Ajohan