Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2010-12-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
361 g
SAB
Noal
ISBN
9789174410136
I väntan på talibanerna : Afghanistan inifrån (häftad)

I väntan på talibanerna : Afghanistan inifrån

(1 röst)
Häftad Svenska, 2010-12-15
219
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En gång var Afghanistan världens centrum. Härifrån styrdes imperier som sträckte sig från Europa till Kina och Indien. Idag är det världens ände skådeplats för stridigheter mellan stormakter och fanatiker. Här bor ett fattigt, hungrigt och till tänderna beväpnat folk.
Med Kabul som bas reser frilansjournalisten Jesper Huor till många farliga och förunderliga platser i Afghanistan. Under sina resor möter han terrorister, skolflickor, heliga män, poeter, feminister, opiumbönder och allehanda fifflare.
Huor brottas med de Stora Frågorna: Vad rör sig i huvudet på en taliban? Hur har kvinnorna det? Och varför går allt åt helvete? Men han funderar också över de Något Lättviktigare Problemen: Var får man tag på en caffelatte i Kandahar? Vad klottrar Isafsoldaterna på toaletterna?Han följer med den amerikanska styrkan Task Force Fury på patrull och festar med galningarna som sammansvurit sig för att sprida ateismen i världens mest religiösa och konservativa land.
Resultatet är en personlig skildring av människorna i vår tids kanske mest brännande konflikt. Det är också en berättelse om kolliderande världsbilder i en verklighet präglad av anarki, skräck och skönhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I väntan på talibanerna : Afghanistan inifrån
 2. +
 3. Sista resan till Phnom Penh

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sista resan till Phnom Penh av Jesper Huor (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jesper Huor

 • Älskade terrorist : 16 år med militanta islamister

  Jesper Huor, Anna Sundberg

  "När barnen somnat satte jag på vattnet i badrummet, så att de skulle tro att jag duschade om de vaknade. Sedan kontrollerade jag från fönstret när poliserna gjorde sin runda. Precis när de passerat min port gick jag med snabba steg nerför tr...

 • Sista resan till Phnom Penh

  Jesper Huor

  En majdag 1977 lämnade Someth Huor sin svenska hustru och deras tvåårige son i Berlin för att resa till Peking. Därifrån tog han ett plan till Kambodjas huvudstad Phnom Penh. Someth var en högutbildad kambodjan som under sina år i Eu-ropa blivit s...

Bloggat om I väntan på talibanerna : Afghanistan ini...