Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2010-12-15
Förlag
Ordfront
Översättare
Eva Johansson
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
399 g
SAB
Gcz Woolf, Virginia
ISBN
9789174410297
Vanessa och Virginia (häftad)

Vanessa och Virginia

Häftad Svenska, 2010-12-15
209
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Virginia Woolf och Vanessa Bell. Två systrar med stora drömmar, i en tid där uppfostran, arv och anseende krävde att flickor spelade sina roller perfekt. Vanessa och Virginia uppfostrades till att bli felfria, utsökta, damer. De blev något helt annat.
I Vanessa och Virginia får vi följa systrarnas uppväxt i det viktorianska England, från deras barndom i huset på Hyde Park Gate till det fria, eller ofria, livet i Bloomsburygruppen. Det är en berättelse om syskonkärlek och konstnärsrivalitet men också om försök att leva ett annorlunda, friare och rikare liv i en ny sorts intellektuell och känslomässig gemenskap.
Vanessa Bell och Virginia Woolf lyckades med något som ser ut som en omöjlighet, att skapa enastående skönhet ur stora svårigheter och djup sorg.
Bell och Woolf är för oss kända som fria konstnärssjälar; i Vanessa och Virginia får vi veta vilket pris de fick betala för att nå dit. Det är en färd genom kärlek, hämnd, vansinne, genialitet och svår smärta. Det är en bok som också får Virginia Woolfs självmord att framstå i ett nytt ljus.
Susan Sellers är en av vår tids främsta experter på Virginia Woolfs liv och konstnärskap och hon har, med inspiration av Woolfs egen litterära teknik, målat ett inkännande porträtt av Virginia Woolf och hennes syster.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vanessa och Virginia
  2. +
  3. Närstrid: Vanessa : feministisk porr

De som köpt den här boken har ofta också köpt Närstrid: Vanessa : feministisk porr av Anki Määttä, Therese Rosander, Laura Roselli, Bitte Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vanessa och Virginia