I väntan på talibanerna (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2012-05-11
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174410563
I väntan på talibanerna (e-bok)

I väntan på talibanerna (e-bok)

Afghanistan inifrån

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-11
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
En gång var Afghanistan världens centrum. Härifrån styrdes imperier som sträckte sig från Europa till Kina och Indien. Idag är det världens ände skådeplats för stridigheter mellan stormakter och fanatiker. Här bor ett fattigt, hungrigt och till tänderna beväpnat folk.
Med Kabul som bas reser frilansjournalisten Jesper Huor till många farliga och förunderliga platser i Afghanistan. Under sina resor möter han terrorister, skolflickor, heliga män, poeter, feminister, opiumbönder och allehanda fifflare.
Huor brottas med de Stora Frågorna: Vad rör sig i huvudet på en taliban? Hur har kvinnorna det? Och varför går allt åt helvete? Men han funderar också över de Något Lättviktigare Problemen: Var får man tag på en caffelatte i Kandahar? Vad klottrar Isafsoldaterna på toaletterna?Han följer med den amerikanska styrkan Task Force Fury på patrull och festar med galningarna som sammansvurit sig för att sprida ateismen i världens mest religiösa och konservativa land.
Resultatet är en personlig skildring av människorna i vår tids kanske mest brännande konflikt. Det är också en berättelse om kolliderande världsbilder i en verklighet präglad av anarki, skräck och skönhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Huor Jesper

  • Sista resan till till Phnom Penh

    Huor Jesper

    En majdag 1977 lämnade Someth Huor sin svenska hustru och deras tvåårige son i Berlin för att resa till Peking. Därifrån tog han ett plan till Kambodjas huvudstad Phnom Penh. Someth var en högutbildad kambodjan som under sina år i Europa blivit so...

Bloggat om I väntan på talibanerna