Badskumt (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2012-05-11
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174411096
Badskumt (e-bok)

Badskumt (e-bok)

Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-11
26
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Etthundratio (110) ton. Det är så mycket kosmetika och hudvårdsprodukter vi använder i Sverige. Varje dag. Krämer för händerna, tänderna, dagen, natten. Och »vi« är inte längre bara kvinnorna, utan även männen, barnen och bebisarna.
Vi färgar håret med giftiga och miljöfarliga ämnen och badar de allra minsta i badskum med starkt allergiframkallande ingredienser. Vi använder parfymer som kan påverka hormonsystemet och solkrämer som kan skada vårt DNA.
Upp till 7 000 ämnen används i våra allra vanligaste produkter. Även om inte alla är farliga vet vi väldigt lite om cocktaileffekten: vad som händer med oss eller naturen när flera ämnen blandas.
Förr i tiden pudrade man ansiktet vitt med blysmink för att bli vacker. Blyet förstörde tyvärr huden, fick håret att lossna, tandköttet att svullna och tänderna att svartna. Men är vi egentligen så mycket klokare idag?
I Badskumt bannar och manar Katarina Johansson oss till kritisk eftertanke. Det är dags för en ordentlig granskning av badrumsskåpet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Badskumt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Obligatorisk
    Josefin, 28 maj 2019

    Borde läsas av alla, inom all branscher. Innehållet tar upp viktig information som ungdomar och nyblivna mammor speciellt borde ta del av. Denna bok öppnade mina ögon rejält och har tagit ett till steg mot en mer medveten konsumtion. Det känns fantastiskt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johansson Katarina

  • Riskbruk och missbruk

    Johansson Katarina

    Många människor dricker för mycket och har ett riskbruk av alkohol som påverkar hälsan och välbefinnandet utan att de för den skull kan uppfattas som missbrukare. Att vara beroende av läkemedel kanske inte heller är något som märks utåt. Denna bok...

Bloggat om Badskumt