Generation Ego : att fostras i en narcissistisk kultur (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2017-01-31
Förlag
Ordfront
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
211 x 136 x 17 mm
Vikt
442 g
SAB
Oabkba-c
ISBN
9789174411812
Generation Ego : att fostras i en narcissistisk kultur (häftad)

Generation Ego : att fostras i en narcissistisk kultur

Häftad Svenska, 2017-01-31
211
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Skolan idag: Lärare som inte kan genomföra en lektion eftersom eleverna inte inser poängen med lektionens innehåll. Elever som tar det som självklart att betygen ska överklagas. En läroplan som kräver att barnen, från förskoleålder, fostras i entreprenöriellt lärande.

Dagens unga kallas för den mest självupptagna generationen någonsin. Varför har det blivit så och vad får det för konsekvenser?

När Ana Udovic skrev en artikel om ämnet i Dagens Nyheter förstod hon att det var fler än hon som intresserade sig för frågorna. Gensvaret var enormt. Artikeln blev en av DN:s mest delade på internet 2012.

Ett samhälle kan knappast fungera om dess invånare gör allt för egen vinnings skull och inget för andra. Men det är just vad vi lär våra ungdomar idag: att vara självupptagen lönar sig.

I Generation Ego söker Ana Udovic efter konsekvenserna av ett sådant synsätt. Hon intervjuar forskare, psykologer, lärare, sociologer och andra som arbetar med barn och unga och förstås de unga själva. Hon spårar Generation Ego hela vägen från curlingföräldrarna till ungdomsarbetslösheten, genom en nedmonterad skola, ekonomiska krisår och självkänsla-nu-quick-fixar. Resultatet blir en högaktuell bok om ett pågående experiment på en hel generation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Generation Ego : att fostras i en narcissistisk kultur
  2. +
  3. Barns livsvillkor : i mötet med skola och fritidshem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barns livsvillkor : i mötet med skola och friti... av Mikael Jensen, Anders Fjällhed (häftad).

Köp båda 2 för 574 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ana Udovic