Ingen familj är en ö : ADHD, föräldraskap och skuld (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2017-01-31
Förlag
Ordfront
Medarbetare
Grandin, Elina (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
398 g
SAB
Vlad
ISBN
9789174412130

Ingen familj är en ö : ADHD, föräldraskap och skuld

Häftad,  Svenska, 2017-01-31
309
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
My är bara fyra år när hon säger: »Mamma, jag är inget bra barn. De andra tycker inte att jag är något bra barn.« Det är inte My som hittat på det. Det är alla vuxna i hennes omgivning som låter henne förstå det.

Varje dag.

Ingen familj är en ö är en bok som bygger på självupplevda händelser. Personligt och hjärtskärande berättar Anja Wikström om hur livet kan se ut för barn och föräldrar som inte riktigt passar in i normen.

Redan på BVC får Ada höra att hennes dotter My gråter för att hon själv är osäker i sitt föräldraskap. En psykolog säger att ju mer Ada kan vara sig själv, desto mer kan My vara sig själv.

My är ofta ensam på förskolan, hamnar i konflikter och blir sällan bjuden på kalas. Ada känner sig otillräcklig som förälder. Många kommer med goda råd men få erbjuder sig att hjälpa till. Familjen blir allt mer isolerad och dysfunktionell.

Ingen familj är en ö handlar om skuld, om hur ett barns behov av stöd ofta skylls på dålig fostran, för mycket socker eller otrygg anknytning till föräldrarna. Den handlar om ett samhälle och ett skolsystem som inte tar hänsyn till olikheter och om ett barns längtan av att få ingå i en gemenskap.

Det krävs mer än föräldrar för att fostra ett barn. Det krävs en by.

Anja Wikström bor i Stockholm med sin familj. Hon är uppvuxen i Norrland och södra Afrika. Ingen familj är en ö är hennes debut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ingen familj är en ö : ADHD, föräldraskap och skuld
 2. +
 3. Livsberättelser om adhd och autism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livsberättelser om adhd och autism av Caroline Jonsson (häftad).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anja Wikström

 • Ingen familj är en ö

  Anja Wikström

  My är bara fyra år när hon säger: »Mamma, jag är inget bra barn. De andra tycker inte att jag är något bra barn.« Det är inte My som hittat på det. Det är alla vuxna i hennes omgivning som låter henne förstå det. Varje dag. Ingen familj är en ö är...

 • Liv på paus - Hjälp mig!

  Anja Wikström, Anna Carlsson, Johanna Eiderholm, Annelie Strömberg, Jessica Stigsdotter Axberg

  Stressrelaterad psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukskrivning i Sverige. Bakom statistiken finns helt vanliga människor som trodde att de aldrig skulle drabbas. Femton modiga novellskrivare delar med sig av sina historiorer och ger dig ...