Lögnen är en annan sanning (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (330.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Håkan Julander
Utgivningsdatum
2020-02-13
Förlag
Ordfront förlag
ISBN
9789174412604
Lögnen är en annan sanning (ljudbok)

Lögnen är en annan sanning Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-02-13

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    139
  • Skickas inom 1-3 vardagar
    209
Visa alla 2 format & utgåvor
Hösten 1941 härskar fascismen i Europa. Hitler tycks oövervinnlig. I Sverige råder ett osäkert läge om vad som kommer att ske, krigsmakten är mobiliserad på alla fronter.

Stockholm betraktas som en spioncentral för olika underrättelsetjänster - och en fristad för norsk motståndsrörelse. Här finns också Enskilda banken, hjärtat i Wallenbergarnas maktimperium där hemliga allianser med tyska affärsmän och Göring görs upp. Mitt i detta nav av politisk och ekonomisk makt jobbar den före detta sjömannen och numera vaktmästarbiträdet Axel Olof Severin som på grund av sin nyfikenhet, naivitet och kärlekstörst dras in i en härva som visar sig var betydligt större än han kan hantera. Snart har han inte bara den svenska underrättelsetjänsten efter sig utan även ryska spioner och Gestapo.

Lögnen är en annan sanning är en roman som bygger på historiska fakta och verkliga personer under en hotfull höst i Sveriges historia. Det är en skildring av krigsårens Stockholm: grovarbetarens vardag, monotonin i nattarbetet, livet i Klarakvarteren, krogarna och den klassiska svartklubben Grotta Azzurra - och hur det hemma hos överklassen talas om nyordningen i Europa med ett starkt Tyskland, som det är bäst att vara vän med.

"En spionroman i sann noir-anda med historiska fakta som grund där Stockholm lever upp till sitt öknamn 'Nordens Casablanca'."
Dala-Demokraten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sören Bondeson