Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2017-01-31
Förlag
Ordfront
Dimensioner
225 x 140 x 20 mm
Vikt
449 g
SAB
Noea
ISBN
9789174412680
Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna (häftad)

Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna

Häftad Svenska, 2017-01-31
211
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Om Kinas provinser vore länder skulle 15 av dem finnas med bland världens 50 största ekonomier. Välståndet ökar och produktionen går på högvarv. För första gången på hundra år kommer snart inte en demokrati att vara världsetta längre.

Journalisten och Kinakännaren Ola Wong har bott och rapporterat från Kina i många år. När det blev hälsosammare att bo i ett rökrum än i Peking bestämde han sig för att flytta hem samtidigt som han ställde sig frågan varför blev det såhär?

Pekingsyndromet är den underhållande och gripande berättelsen om hur den nya supermaktens ekonomi och politik fungerar och varför den leder till instabilitet i landet och är en miljökatastrof för världen. De senaste åren av ekonomisk boom har inte alls inneburit kommunistpartiets reträtt utan snarare dess återkomst.

Ola Wong spårar orsaken tillbaka till hur dagens ledare drabbades av Mao-tidens terror som barn, ett nationellt trauma som gjorde dem besatta av stabilitet och tvingade dem att ständigt skriva om historien.

Pekingsyndromet är reportageguiden som förklarar den nya supermakten Kina. En nödvändig läsning för alla som trodde att de inte var berörda av Kina.

Läs mer här:

http://olawong.squarespace.com/about-me/
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna
  2. +
  3. Kina för nyfikna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kina för nyfikna av Pekka Mykkänen (kartonnage).

Köp båda 2 för 390 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ola Wong

  • När tusen eldar slickar himlen : Kinas väg till framtiden

    Ola Wong

    Kina har länge drömt om det stora språnget. Nu har man efter många år tagit det. Omvärlden tittar på med häpnad och förvirring. Hur är detta möjligt? Vad kommer det att leda till? Det som idag pågår i Kina är ett drama av episka proportioner. Den ...