Sista resan till till Phnom Penh (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2012-05-11
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174413373
Sista resan till till Phnom Penh (e-bok)

Sista resan till till Phnom Penh (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-11
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
En majdag 1977 lämnade Someth Huor sin svenska hustru och deras tvåårige son i Berlin för att resa till Peking. Därifrån tog han ett plan till Kambodjas huvudstad Phnom Penh.

Someth var en högutbildad kambodjan som under sina år i Europa blivit socialist. Han ville stödja den väldiga samhällsomvandling som sedan ett par år leddes av den mystiska, ansiktslösa Angkar - Organisationen.

Från Peking skrev Someth två brev till sin familj. Därefter hördes han aldrig mera av.

Tjugoåtta år senare bestämmer sig sonen Jesper för att försöka ta reda på vad som hände med hans far. Han söker i arkiv, reser flera gånger till Kambodja, träffar sin fars släktingar, frågar ut gamla vänner till fadern, av vilka en hade en ledande position hos de röda khmererna.

Han besöker folkmordets mörka hjärta, tortyrcentret Tuol Sleng. Han vandrar bland massgravarna i Choeung Ek, "The Killing Fields".

Resultatet har blivit en gripande dokumentär berättelse som utspelar sig i Stockholm, Paris, Berlin, Pyongyang och Phnom Penh. Den handlar inte bara om Jesper och hans pappa utan också om världens mest våldsamma samhällsomdaning - Pol Pots revolution.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Huor Jesper

  • I väntan på talibanerna

    Huor Jesper

    En gång var Afghanistan världens centrum. Härifrån styrdes imperier som sträckte sig från Europa till Kina och Indien. Idag är det världens ände skådeplats för stridigheter mellan stormakter och fanatiker. Här bor ett fattigt, hungrigt och till tä...

Bloggat om Sista resan till till Phnom Penh