Sverige, en vintersaga (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2012-05-11
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174413670
Sverige, en vintersaga (e-bok)

Sverige, en vintersaga E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-11
28
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Sverige En Vintersaga är förmodligen den samtida svenska litteraturens största och djärvaste projekt. När nu den avslutande delen utkommer är det varken mer eller mindre än ett evenemang. I 24 år har Göran Palm rest i Sverige och beskrivit sitt land i blankversens form. 1400 sidor har det blivit sedan den första volymen kom ut 1984.

Med avstamp i Stockholm reser han denna gång genom inte mindre än 16 landskap från norr till söder. Norrland kräver sin tid, avstånden och vidderna blir kännbara. För det nedläggningshotade inlandets bybor andas hans text beundran och respekt. Göran Palm tar sig tid att lyssna till människor, sjunka in i naturen, trampa runt på till synes oglamorösa orter och upptäcka sådant som snabbresenärerna missar.

Hans blick sveper genom historien och folkhemmet och möter träpatroner, predikanter, ombudsmän, bönder och småföretagare. Med nykter blick för hur landet byggts upp och formats, med skepsis mot tramsiga modenycker berättar han vårt land för oss under ett strövtåg på hundratals mil.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »