Fallet Thomas Quick (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Språk
Svenska
Antal sidor
605
Utgivningsdatum
2012-08-14
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174414165
Fallet Thomas Quick (e-bok)

Fallet Thomas Quick (e-bok)

Att skapa en seriemördare

E-bok, Svenska, 2012-08-14
37
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Åtta morddomar. Plus tjugofem erkännanden som aldrig ledde till åtal. Så såg det ut, fallet Thomas Quick. Och det är väl få som inte minns mediernas bild av Quick, eller ?Sätermannen?. En värre mördare, till och med kannibal, hade aldrig detta lilla land skådat.
Våren 2008 reser journalisten Hannes Råstam till Säters sjukhus för sitt första besök hos ?Sveriges värste seriemördare?. Det blir ett omvälvande möte som kom att få oanade konsekvenser för dem båda.
Råstam vänder på varje papper i utredningen, granskar förhören och går igenom Sture Bergwalls, som är Thomas Quicks egentliga namn, egna berättelser. Han läser domarna och ser rekonstruktioner på video. Han får också tillgång till mängder av tidigare okänt material ? journalerna på Säters sjukhus, polismäns dagböcker och undangömda polisrapporter. Ett tvivel börjar växa fram hos honom. Genom att tålmodigt lägga pussel nystar Hannes Råstam upp berättelsen om hur Sveriges värste seriemördare skapades.
Fallet Thomas Quick är en sann thriller om ett märkligt människoöde och ett tragiskt rättsfall. Steg för steg blottläggs hur Thomas Quick förvandlades till seriemördare och hur domstolarna kunde döma honom för åtta mord han inte begått. Samtidigt går de verkliga mördarna fria.
Fallet Thomas Quick är en rasande uppgörelse med det svenska rättsväsendet.
Förord av Leif Gw Persson och efterord Av Mattias Göransson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Fallet Thomas Quick