Det finns råttor överallt utom på Antarktis (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-08-29
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174414219

Det finns råttor överallt utom på Antarktis E-bok

E-bok,  Svenska, 2013-08-29
29
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Det är 90-tal. Clara går i 7:an och en ny kille börjar i klassen. Christian Breken. De dras snart till varandra; ingen av dem passar in, ingen kommer från det fina villaområdet och båda drivs de av en stark längtan därifrån. Christian vägrar anpassa sig och de vuxna kallar honom gränslös. Mellan Clara och Christian utvecklas en särskild vänskap och tillsammans upplever de en tid av uppror och motstånd i den lilla staden på västkusten. Sedan försvinner han. Bort från staden, ut ur hennes liv.

Tjugo år senare står hon på stadens perrong igen, framgångsrik och förflyttad till en bekväm medelklasstillvaro, men när hon plötsligt skymtar Christian påminns hon om vem hon en gång var och vad hon en gång lämnade.

Sara Beischer debuterade 2012 med den uppmärksammade och prisade romanen Jag ska egentligen inte jobba här. Nu är hon tillbaka med en knivskarp men varm skildring av två arbetarklassungar i en liten småstad i Sverige på 90-talet. Och precis som i debuten tränger hon skickligt in i en ung människas verklighet. Det handlar om hur svårt det är för dem som inte passar in i mallen. Och hur olika det kan gå.

Det finns råttor överallt utom på Antarktis är en bok som förnyar arbetarlitteraturen och talar om klass på ett nytt och alldeles självklart sätt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Beischer