En annan gryning (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2015-12-25
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174415605
En annan gryning (e-bok)

En annan gryning (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-12-25
25
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Klass A: Biologiska föräldrar samt mor- och farföräldrar svenskfödda. Inga restriktioner.

Klass B: Båda biologiska föräldrar svenskfödda. En eller flera biologiska mor- eller farföräldrar utlandsfödda. Restriktioner gällande sjukvård, tandvård. Se förordning (2030:431) om tillgång till välfärd.

Klass C: En biologisk förälder svenskfödd. Restriktioner gällande sjukvård, tandvård, universitet, bostad. Se förordning (2030:431)

Isa vet hur man ska vara. Man håller huvudet nere. Man håller käften. Man drar ingen uppmärksamhet till sig. Kanske var det annorlunda en gång i tiden, men det spelar ingen roll nu. Isa är Klass B, och hon kan spelreglerna.

Om nätterna är sanningen en annan. Om nätterna gör Isa och hennes vänner uppror i det tysta. Genom att hacka partibloggar och sprida flygblad med olaglig antiregeringspropaganda försöker de göra sina röster hörda. Men polisen är dem hack i häl, och när en anonym bloggare säger sig ha information som skulle kunna störta regeringen måste de bestämma en gång för alla hur mycket de egentligen är villiga att offra.

Hur mycket det är värt att inte behöva hålla käften.

En annan gryning utspelar sig i en nära framtid där ett främlingsfientligt parti fått regeringsmakten. Det är en ro man om rädsla och rasism, men också om de som vågar stå upp emot hatet. Men framför allt är det en roman om Sverige ett isande kallt Sverige som kanske är närmare än vi tror.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En annan gryning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 februari 2016

  En annan gryning tycker jag var en mycket, mycket bra bok av den debuterande tjugofyraåriga författaren Camilla Sten.

  Boken är en dystopisk framtidsroman som utspelar sig år 2046 i ett Sverige där ett främlingsfientligt parti har makten. Människorna är indelade i fem olika klasser, och har olika restriktioner beroende på klasstillhörighet.

  Boken är mörk, i ett Sverige som till stor del är förstört av både rasism, främlingsfientlighet, terrorism, och miljöförstöring.
  ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om En annan gryning