och grannsämjan är en långsam bödel (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-01-13
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174415919
och grannsämjan är en långsam bödel (e-bok)

och grannsämjan är en långsam bödel (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-01-13

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Bob Hansson är en av få poeter som lyckas skriva dikter som används; på arbetsplatser, i skolor och som rivs ut och klistras upp på våra kylskåp.

Och efter elva års paus är det dags för Bob Hansson att återvända till dikten och han gör det som en helt ny poet! Bob Hansson har alltid haft ett säreget uttryck som har varit öppet och direkt, som velat samtal och närhet, en dikt som haft lätt för att skratta.

Så fortsätter det att vara i den nya boken, men i och grannsämjan är en långsam bödel märks även ett mörker, en svärta som vill påminna oss om något. Det är en djupare och allvarligare röst som inte viker för det svåra, men som fortfarande bjuder in till tröst och längtan. Hans bildspråk snuddar vid Tranströmers och Szymborskas enkelhet, men först och främst är rösten hans egen. Bob Hansson har alltid skrivit en poesi som skilt sig från trenderna i den svenska samtidslyriken, en röst som stått bredvid. Bob Hansson är en fantastisk författare, oavsett vad han skriver, men som diktare är han helt unik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hansson Bob

  • Allvarligt talat

    Hansson Bob

    BOB HANSSON HAR länge svarat på frågor i Allvarligt talat i P1 i Sveriges radio och hans program är omåttligt populära. Kanske beror det på hans öppna svar som får lyssnaren att blicka inåt och se hur vi ofta bär svaren inom oss. I boken "Allvarli...

  • Tankar för dagen

    Hansson Bob

    Ibland kan det vara bra att börja dagen med att läsa nyheterna om allt dåligt som hänt igår. Ibland kan det vara bra att börja dagen i en helt annan ände. ? Varför skrattar vuxna ca 26.6 ggr mindre än barn? ? Varför säger vi ordet marginalränta of...