Laboon (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
2
Utgivningsdatum
2016-05-23
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174416053
Laboon (e-bok)

Laboon (e-bok)

Vågen som äter människor

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-05-23
37
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
?En otäck, svartsynt och välvberättad bladvändarhistoria om stor ensamhet, mänsklig ondska och livsfarlig natur.? Lotta Olsson, DN

Annandagens morgon. Sandra och Matti ser hur vågen närmar sig som ett vitt skum vid horisonten. De letar förtvivlat längs stranden efter sin son Viktor. Sedan dundrar havet in.

Samtidigt, på en båt strax utanför Khao Lak. Alla i dyksällskapet är chockade. De har lyckats ta sig upp från trettio meters djup trots havets strömmar som kastat runt dem som trasdockor. Marko, dykinstruktören med ett mörkt förflutet, blickar ut över förödelsen när de närmar sig land. Kaoset, alla döda kroppar. Det här är min chans.

Sex år senare väcks Sandra av telefonen. Åren av bottenlös sorg har satt sina spår. Huset ekar tomt, Matti är utflyttad. Hon kisar mot den bländande skärmen. Vem ringer mitt i natten?

Det här är Bertil Arvidsson från ambassaden i Bangkok.

Hon blir iskall. Är detta samtalet? Efter sex år!

Mannen harklar sig: Vi har hittat er son.

Laboon är en känsloladdad thriller om mänskligt mörker, om oändlig saknad och om människors längtan efter att få börja om till vilket pris som helst. Det är den fristående sista delen i Svart paradis-trilogin, som inleddes med Kum utnämnd till en av 2012 års bästa deckare av Svenska Dagbladet. 2014 kom den kritikerrosade uppföljaren Lasaros tårar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Laboon. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 7 juni 2016

  "Laboon" är Henrik Tords tredje bok. Först kom han ut med "Kum" år 2012. Sen kom "Lasaros tårar" ut 2014. Och nu 2016 så kom alltså "Laboon".

  Jag har tidigare läst både Kum och Lasaros tårar, och jag tyckte väldigt mycket om dom båda två. Här är en länk till min recension av Kum. Och här är en länk till min recension av Lasaros tårar.

  Och nu har jag alltså läst Laboon, och tyckte precis lika mycket om den.

  Jag tycker att Henrik Tord skriver mycket speciella böcker,... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tord Henrik

 • KUM

  Tord Henrik

  Mikael och Cecilia lever ett privilegierat liv i Singapore med pool, hemhjälp och vajande palmer. Trots det är äktenskapet ansträngt. En dag tar Cecilia med sig barnen, Alice och Hampus,på en utflykt för att komma bort. I ett köpcentrum rasar plöt...

 • Lasaros tårar

  Tord Henrik

  Tjugofem år efter händelsen den där iskalla Lucianatten bor Lorens kvar i Avesta. Ensam. Utanför. Inte mycket har hänt, förrän nu. Thailändska Sunee, som han har fått kontakt med på nätet, är på väg till Sverige, till hans gråa vardag. Och nu komm...

Bloggat om Laboon