Massor av pocketfynd
Lögnen är en annan sanning (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-06-07
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174416473
Lögnen är en annan sanning (e-bok)

Lögnen är en annan sanning (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-06-07
105
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hösten 1941 härskar fascismen i Europa. Hitler tycks oövervinnlig. I Sverige råder ett osäkert läge om vad som kommer att ske, krigsmakten är mobiliserad på alla fronter.

Stockholm betraktas som en spioncentral för olika underrättelsetjänster ? och en fristad för norsk motståndsrörelse. Här finns också Enskilda banken, hjärtat i Wallenbergarnas maktimperium där hemliga allianser med tyska affärsmän och Göring görs upp. Mitt i detta nav av politisk och ekonomisk makt jobbar den före detta sjömannen och numera vaktmästarbiträdet Axel Olof Severin som på grund av sin nyfikenhet, naivitet och kärlekstörst dras in i en härva som visar sig var betydligt större än han kan hantera. Snart har han inte bara den svenska underrättelsetjänsten efter sig utan även ryska spioner och Gestapo.

Lögnen är en annan sanning är en roman som bygger på historiska fakta och verkliga personer under en hotfull höst i Sveriges historia. Det är en skildring av krigsårens Stockholm: grovarbetarens vardag, monotonin i nattarbetet, livet i Klarakvarteren, krogarna och den klassiska svartklubben Grotta Azzurra ? och hur det hemma hos överklassen talas om nyordningen i Europa med ett starkt Tyskland, som det är bäst att vara vän med.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bondeson Sören

  • Konsten att döda

    Bondeson Sören

    Hela världen pratar om det svenska deckarundret. I pockethyllor och på topplistor slåss kriminalromanerna om utrymmet. Men varifrån kommer alla dessa deckar drottningar och kungar? Hur går hantverket till och vad är egentligen en bra deckare? Vad ...

Bloggat om Lögnen är en annan sanning