Fattigfällan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2017-01-31
Förlag
Ordfront
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form) / Grandin, Elina (form)
Dimensioner
211 x 135 x 15 mm
Vikt
376 g
SAB
Oh
ISBN
9789174417166
Fattigfällan (häftad)

Fattigfällan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-01-31
309
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
VI SVENSKAR TROR gärna att det finns ett tryggt skyddsnät om något händer. Socialförsäkringar och inte minst socialtjänsten ser till att inga blir vräkta eller behöver svälta. Men sanningen är att alltfler glider igenom skyddsnätet, att socialtjänsten på många platser havererat totalt och att den växande skaran fattiga i Sverige möter ett system som misstänkliggör och kontrollerar dem, snarare än att erbjuda hjälp.
Beata har en ordentlig utbildning, en fin lägenhet och har själv uppfostrat fyra barn utan att någonsin vara sen med en enda räkning. Visst, hon har aldrig haft det fett, men hon har blivit expert på att hushålla med sina tillgångar, tagit knäck efter knäck och aldrig varit rädd för att ta i. Hur kunde det bli så att hon som alltid varit så kompetent till sist är en av dem som köar utanför Frälsningsarméns matutlämning? Som tar dyra sms-lån och pantsätter sina smycken för att inte bli vräkt. Det enda misstaget hon begick var att bli långvarigt sjuk.
I Fattigfällan får vi följa Beatas kamp med socialen och hennes strävan efter att försöka få en stunds trygghet för att orka bli frisk innan det är för sent. Beata är ett fiktivt exempel på alla de som farit illa när olyckan varit framme, men allt som händer henne i boken är baserat på verkliga händelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fattigfällan
 2. +
 3. Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : Mitt liv i 154 sånger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paul McCartney: Texterna. Ett självporträtt : M... av Paul McCartney (inbunden).

Köp båda 2 för 658 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fattigfällan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Upprepande och tjatig
  Evelina Bergström, 25 januari 2024

  Man kunde tänka sig att boken skulle vara en spännande och hemsk skildring av att hamna utanför systemet. Att man skulle bli gripen av berättelsen - men tyvärr! Boken är upprepande där sida upp och sida ner handlar om att Beata poängterar att ingen förstår, hon tycker att det känns miserabelt och att samhället inte ställer upp. Inget är spännande, inget är varierande och inget väcker känslor. Tråkigt skriven. Synd med tanke på budskapet.
  Rekommenderar inte boken till någon.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Charlotta Von Zweigbergk