Den stora ätstörningen : maten, makten, miljön (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
426
Utgivningsdatum
2017-01-31
Förlag
Ordfront
Dimensioner
20 x 210 x 15 mm
Vikt
594 g
SAB
Qd
ISBN
9789174417227
Den stora ätstörningen : maten, makten, miljön (häftad)

Den stora ätstörningen : maten, makten, miljön

Häftad Svenska, 2017-01-31
191
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
VI HAR INVAGGATS i föreställningen att det är vi konsumenter som styr vilken mat vi äter och att vi genom våra val kan påverka hur jordbruket bedrivs. Men i själva verket är det tvärtom våra matvanor och val formas av ett allt mer industriellt jordbruk, av livsmedelsindustrin, handelskedjorna och staten. När vi väljer bland tjugo tusen färggranna matförpackningar på hyllorna har de flesta val redan gjorts.
På grund av den ökande konkurrensen och kommersialiseringen av hela jordbruksprocessen har den mångsidiga produktionen, som tidigare var det normala, ersatts av en industriell modell som orsakar stora miljöproblem och sociala problem, både i Sverige och globalt. Jordbrukets viktiga roll i att sköta om stora delar av jordens ekosystem missköts i den rådande modellen och det superrationaliserade jordbruket bidrar mycket lite till landsbygdens utveckling. Vad vi äter och hur vi äter formas också alltmer efter samma modell.
Vägen framåt, menar Gunnar Rundgren, är ett ökat lokalt deltagande i matproduktionen, ekologisk läskunnighet och ett nytt samhällskontrakt för jordbruket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den stora ätstörningen : maten, makten, miljön
  2. +
  3. Mera mat : att brödföda en växande befolkning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mera mat : att brödföda en växande befolkning av Göran Djurfeldt (häftad).

Köp båda 2 för 390 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den stora ätstörningen : maten, makten, m...