Sjukt hus : globala miljardsvindlerier från Lesotho till Nya Karolinska (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2017-02-13
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
542 g
SAB
Vpea,Vpa,Vp-cz Solna: Karolinska sjukhuset
ISBN
9789174417593
Sjukt hus : globala miljardsvindlerier från Lesotho till Nya Karolinska (häftad)

Sjukt hus : globala miljardsvindlerier från Lesotho till Nya Karolinska

Häftad Svenska, 2017-02-13
211
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
JOURNALISTERNA Henrik Ennart och Fredrik Mellgren har länge följt bygget av Nya Karolinska som är både Sveriges och byggföretaget Skanskas största byggprojekt hittills. Jättesjukhuset som ska bli modernast i världen och fostra framtida Nobelpristagare.
När författarna undersöker affären närmare upptäcker de inte bara att de styrande i hemlighet struntat i demokratiskt fattade beslut och ständiga försök till mörkläggning. De upptäcker också en okänd miljardrullning av skrämmande proportioner.
I Hamburg finns två nya högspecialiserade sjukhus, högt rankade i världen, som vart och ett har kostat en tiondel av Nya Karolinska men har lika många vårdplatser.
Nya Karolinska-projektet har nämligen skräddarsytts av multinationella finansföretag som i en ständig jakt på större vinster siktat in sig på de miljarder skattekronor som enligt OECD behöver investeras i hela världens sjukvård de kommande åren.
Med en gnagande oro och växande insikt tar författarna oss med på en resa som tar avstamp i Sverige och som efter flera omskakande mellanlandningar leder oss till det svårt hiv-drabbade Lesothos landsbygd. Den affärsmodell som redan kostat svenska skattebetalare miljarder ska nu gå på export till världens fattigaste länder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjukt hus : globala miljardsvindlerier från Lesotho till Nya Karolinska
  2. +
  3. Sjukt hus : Om Nya Karolinska - svindlerierna, skandalerna och sjukvårdskri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjukt hus : Om Nya Karolinska - svindlerierna, ... av Henrik Ennart, Fredrik Mellgren (pocket).

Köp båda 2 för 266 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna