Tid att städa (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2018-09-12
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174418491
Tid att städa (e-bok)

Tid att städa (e-bok)

Om vardagsstädningens praktik och politik

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-09-12
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Vi kommer inte undan städningen. Vissa städar som yrke, de flesta städar sitt hem. En del städar åt sina föräldrar eller andra släktingar. Att ha ett städat hem ger respekt och status.

Själva städandet ? vare sig det gäller att ta hand om andras eller sin egen smuts ? har däremot väldigt låg status, och det tycks smitta av sig på personen som utför arbetet.

Städning genomsyras av makthierarkier och leder till ständiga konflikter både i vardagen och inom politiken. Hur kommer det sig att en sådan viktig del av livet är så lågt värderad och så känsligt att prata om?

Med sin starka känsla för samhällets smärtpunkter borrar sig Fanny Ambjörnsson ner i denna konflikthärd. Boken kretsar kring frågor om vad städning betyder i människors liv. Kort sagt: vad är det egentligen städningen står för ? för oss själva, i våra relationer och i samhället?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ambjörnsson Fanny

  • Vad är queer

    Ambjörnsson Fanny

    Efter att ha läst den här boken kommer du inte att se på världen på samma sätt igen. Queer ger redskap att ifrågasätta det vi upplever som naturligt och självklart, vare sig det handlar om genus, sexualitet eller så kallad normalitet. Frågor som r...

  • Rosa

    Ambjörnsson Fanny

    »Jag blir gladare när jag tar på mig nåt starkt. Och rosa är väldigt starkt och glatt för mig. Jag tänker att även andra blir glada när man syns eller när man har nåt fint på sig.« Rosa är en färg som väcker känslor, alltifrån vällust och begär ti...

Bloggat om Tid att städa