Kommando Holger Meins : dramat på västtyska ambassaden och Operation Leo (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 18 mm
Vikt
500 g
SAB
Oclb-c,Kc.55
ISBN
9789174419207

Kommando Holger Meins : dramat på västtyska ambassaden och Operation Leo

Häftad, Svenska, 2010-04-15
211 kr
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
  • Skickas inom 1-2 vardagar
    37 kr
Visa alla 1 format & utgåvor
Året var 1975. Den 24 april klockan 23.46 exploderade tredje våningen på Västtysklands ambassad i Stockholm. Det blev slutet på ett drama som pågått i tolv timmar och skördade tre dödsoffer. Sex unga västtyskar från Röda Armé-fraktionen, Kommando Holger Meins, hade barrikaderat sig i byggnaden med ambassadtjänstemän som gisslan. Deras krav: 26 fångar skulle friges ur västtyska fängelser.

Några veckor tidigare hade säkerhetspolisen fått reda på att västtyska terrorister planerade att slå till mot ambassaden, men Stockholmspolisen fick inte information om det.

Dan Hansén och Jens Nordqvist berättar hela den dramatiska historien om ambassadockupationen liksom om den våldsamma proteströrelsen i Västtyskland ur vilken terrorismen växte fram.

Boken handlar också om Operation Leo västtysken Norbert Kröcher och hans svenska medhjälpares planer på att kidnappa det före detta statsrådet Anna-Greta Leijon som hämnd för hennes agerande under ambassaddramat och för att tvinga västtyska regeringen att frige medlemmarna i Kommando Holger Meins.

Författarna har gjort ett stort antal intervjuer med poliser inom Säpo och den öppna polisen, regeringsmedlemmarna Anna-Greta Leijon och Carl Lidbom och tjänstemän på justitiedepartementet, en överlevande ambassadtjänsteman liksom Karl-Heinz Dellwo från Kommando Holger Meins och Norbert Kröcher. De har också tagit del av hemligstämplade dokument från arkiv i Sverige och Tyskland. Därmed kan de lägga fram en rad nya och delvis sensationella fakta om ambassaddramat och Operation Leo.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommando Holger Meins : dramat på västtyska ambassaden och Operation Leo
  2. +
  3. I krisen prövas ordningsmakten - Sex fallstudier av extraordinära händelser där det svenska rättssamhället har satts på prov

De som köpt den här boken har ofta också köpt I krisen prövas ordningsmakten - Sex fallstudie... av Dan Hansén, Ahn-Za Hagström (häftad).

Köp båda 2 för 427 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kommando Holger Meins : dramat på västtys...