Det tänkande hjärtat : boken om Alva Myrdal (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
620 g
SAB
Lz Myrdal, Alva
ISBN
9789174419542

Det tänkande hjärtat : boken om Alva Myrdal

Häftad,  Svenska, 2010-04-15
196
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det tänkande hjärtat är den stora biografin om 1900-talets viktigaste svenska kvinnliga politiker, Alva Myrdal. Det är också berättelsen om den moderna sociala tanken, folkhemmets födelse och efterkrigstiden.

Bilderna av Alva Myrdal är många och motsägelsefulla. Var hon den iskalla socialingenjören som förespråkade arvshygien och tvångssterilisering? Var hon den inkännande socialpedagogen som satte barnet i centrum och gjorde folkhemmet mer humant? Var hon modern som lämnade sina barn för sin egen karriär eller feministen som banade vägen för kvinnor att kombinera familj och arbete? Var hon en ny, självständig kvinna eller den dominante Gunnar Myrdals underordnade hustru?

I Det tänkande hjärtat tecknas en detaljerad och inträngande bild av denna motsägelsefulla kvinna. Det är en berättelse byggd på fakta men full av känsla. I botten ligger den brevskatt som makarna Myrdal donerade till forskningen. Genom dessa tusentals brev skildrar Yvonne Hirdman, Sveriges främsta genusforskare, hennes liv som också blir en skildring av parets genusdrama. Det är en berättelse om kärlek och äregirighet, underordning och trots, och med inträngande analyser av både Alva och Gunnar Myrdals främsta verk.

En biografi över ett liv, berättad som en kärleksroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det tänkande hjärtat : boken om Alva Myrdal
  2. +
  3. Det tänkande hjärtat : boken om Alva Myrdal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det tänkande hjärtat : boken om Alva Myrdal av Yvonne Hirdman (storpocket).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »