Fettpaniken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 12 mm
Vikt
300 g
SAB
Vmbb
ISBN
9789174419566
Fettpaniken (häftad)

Fettpaniken

Häftad Svenska, 2010-04-15
209
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vi blir tjockare och tjockare. En kalori är alltid en kalori, och det enda sättet att gå ner i vikt är att äta fettsnålt. Tjocka människor är odisciplinerade, om de bara skärpte sig skulle de vara smala.

Vi vet så mycket om hur det ligger till med övervikt och med sambandet mellan vikt och hälsa. För visst är det bara av hälsoskäl som vi bantar, som vi får reda på vårt BMI-värde hos doktorn, som vi får kostråd av myndigheter och experter? Det kan väl aldrig vara för att det anses fult att vara tjock?

Marie Carlsson granskar i sin bok Fettpaniken de myter som omgärdar samhällets fettskräck, och tittar närmare på de undersökningar som ligger till grund för bland annat WHO:s rekommendationer för normalvikt. Hon anser det inte bevisat att övervikt i sig är en hälsofara. Vi måste istället börja skilja på vikt och hälsa. Vår stillasittande livsstil är inte en fara därför att den kan leda till övervikt, utan därför att för lite kroppsrörelse och motion kan göra oss sjuka och det är inte samma sak.

Hennes slutsatser är provocerande, modiga och tankeväckande, och vänder upp och ner på allt vi tror oss veta om den så kallade fetmaepidemin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fettpaniken
  2. +
  3. Periodvis fasta för en hälsosam livsstil : viktminsknings- och fettförbränningsprogram

De som köpt den här boken har ofta också köpt Periodvis fasta för en hälsosam livsstil : vikt... av Pontus Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie Carlsson

Bloggat om Fettpaniken