Guru! : en resa i underlandet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Cme,Noba.07
ISBN
9789174419634
Guru! : en resa i underlandet (häftad)

Guru! : en resa i underlandet

(1 röst)
Häftad Svenska, 2010-04-15
229
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Guru! är en guide till indisk religion, men en guide som inte liknar någon annan. Zac OYeah gör en mental och fysisk resa genom det väldiga landet. Han deltar med hull och hår i religionsutövningen; han badar i Ganges tillsammans med 20 miljoner pilgrimer vid världens största vattenfestival, han prövar sinnesutvidgande droger i Varanasi, de heligas och de dödas stad, han mediterar i Rishikesh vid Himalayas fot och berättar historien om Beatles och Maharishi Mahesh Yogi.

Guru! är också den tragikomiska berättelsen om hur indisk religion omvandlas i mötet med det rika men andligt utsvultna västerlandet. Hur tidigare asketiska vishetslärare förvandlas till korrupta miljardärer med lyxbilar och privatflygplan och horder av devota lärjungar. En oundgänglig vägvisare för den som själv vill ägna sig åt andlig turism och »ashram-hopping« i världens mest religiösa land.

»Det är en av de få svenska reseskildringar jag läst som verkligen håller internationell klass.« Gabriella Håkansson i Dagens Nyheter

»På ytan är hans bok alltså extremt rolig, underhållande, perfekt stilistiskt tajmad, full av punch-lines. På ett djupare plan är den seriös i god bemärkelse.« Maria Küchen i UNT
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Guru! : en resa i underlandet
  2. +
  3. Mystik och andlighet : kritiska perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mystik och andlighet : kritiska perspektiv av Mattias Dahlén, Antoon Geels, Olav Hammer, Anne-Christine Hornborg, Dan Larhammar (häftad).

Köp båda 2 för 469 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Guru! : en resa i underlandet