Guru! : en resa i underlandet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Cme,Noba.07
ISBN
9789174419634
Guru! : en resa i underlandet (häftad)

Guru! : en resa i underlandet

(1 röst)
Häftad Svenska, 2010-04-15
225

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Guru! är en guide till indisk religion, men en guide som inte liknar någon annan. Zac OYeah gör en mental och fysisk resa genom det väldiga landet. Han deltar med hull och hår i religionsutövningen; han badar i Ganges tillsammans med 20 miljoner pilgrimer vid världens största vattenfestival, han prövar sinnesutvidgande droger i Varanasi, de heligas och de dödas stad, han mediterar i Rishikesh vid Himalayas fot och berättar historien om Beatles och Maharishi Mahesh Yogi.

Guru! är också den tragikomiska berättelsen om hur indisk religion omvandlas i mötet med det rika men andligt utsvultna västerlandet. Hur tidigare asketiska vishetslärare förvandlas till korrupta miljardärer med lyxbilar och privatflygplan och horder av devota lärjungar. En oundgänglig vägvisare för den som själv vill ägna sig åt andlig turism och »ashram-hopping« i världens mest religiösa land.

»Det är en av de få svenska reseskildringar jag läst som verkligen håller internationell klass.« Gabriella Håkansson i Dagens Nyheter

»På ytan är hans bok alltså extremt rolig, underhållande, perfekt stilistiskt tajmad, full av punch-lines. På ett djupare plan är den seriös i god bemärkelse.« Maria Küchen i UNT
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Guru! : en resa i underlandet
  2. +
  3. Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna och religionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det gudlösa folket : de postkristna svenskarna ... av David Thurfjell (häftad).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »