När tusen eldar slickar himlen : Kinas väg till framtiden (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Noea
ISBN
9789174419788
När tusen eldar slickar himlen : Kinas väg till framtiden (häftad)

När tusen eldar slickar himlen : Kinas väg till framtiden

(2 röster)
Häftad Svenska, 2010-04-15
192
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kina har länge drömt om det stora språnget. Nu har man efter många år tagit det. Omvärlden tittar på med häpnad och förvirring. Hur är detta möjligt? Vad kommer det att leda till?

Det som idag pågår i Kina är ett drama av episka proportioner. Den snabbaste moderniseringen, den värsta miljöförstöringen, den största skövlingen av historiska kulturarv under mänsklighetens senaste århundraden. Det kommer att dröja länge innan vi förstår betydelsen av detta.

Ola Wong är svensk journalist och författare med kinesiska rötter och bosatt i Shanghai. Därmed har han lysande förutsättningar när det gäler att träffa människor och förstå vad som sker i det som synes ske.

Han reser runt till de nya, våldsamt expansiva industrizonerna. Han besöker tiomiljonerstäder som vi knappt har hört namnet på. Han uppsöker landsbygdsområden där bara de äldsta och de yngsta är kvar sedan alla andra dragit till fabrikerna och där barnen träffar sina föräldrar högst en gång om året.

Vår föreställning om Kina är ett likhetens samhälle. I boken framträder i stället ett kontrasternas land. Inte minst mellan fattiga och rika. Ett land som tar efter väst. Men där också en ny och allt starkare självkänsla gror. När t.ex. Rolling Stones gav konsert i Shanghai var det en mediahändelse i väst, men i Kina var det få som brydde sig. Vem intresserar sig för ett gammalt rockband när man ska bli störst och rikast i världen?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När tusen eldar slickar himlen : Kinas väg till framtiden
  2. +
  3. Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna av Ola Wong (pocket).

Köp båda 2 för 251 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ola Wong

  • Pekingsyndromet : Kina, makten, pengarna

    Ola Wong

    "Det här är bland det absolut bästa man kan läsa om man vill komma in i och förstå det här jättelika landet" Magnus Utvik, Gomorron Sverige "Faktaspäckad och underhållande journalistisk dramaturgi [...] Att läsa Wongs utomordentliga...