Piraterna : de svenska fildelarna som plundrade Hollywood (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 145 x 14 mm
Vikt
400 g
SAB
Bv-c,Oeaea-c
ISBN
9789174419818
Piraterna : de svenska fildelarna som plundrade Hollywood (häftad)

Piraterna : de svenska fildelarna som plundrade Hollywood

Häftad Svenska, 2010-04-15
192
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
1,2 miljoner svenskar säger att de laddar ner film och musik regelbundet. Branschen beräknar att 13 miljoner filmer laddades ner i Sverige förra året. Musikindustrin säger att försäljningen minskat med 40 procent sedan år 2000. Sverige ligger i frontlinjen för fildelningsrörelsen. I USA har det bland annat startats ett piratparti med det svenska som förebild. Historien om The Pirate Bay, Piratbyrån, Piratpartiet och slaget om upphovsrätten är dramatisk. Kriget mellan fildelarna å ena sidan och industrin och upphovsrättsförsvararna å den andra kommer att pågå lång tid framöver, bli både aggressivare och beröra allt fler människor.

I "Piraterna. De svenska fildelarna som plundrade Hollywood" får läsarna följa piratrörelsens framväxt från fildelningens början på nittiotalet till det att Gottfrid Svartholm Warg startar The Pirate Bay på en server i Mexiko, via kattoch råttaleken mellan jurister och fildelare, razzian och rättegången mot The Pirate Bay, och de avtryck som piratdebatten lämnar i rikspolitiken. Boken är baserad på intervjuer med pirater, åklagare, antipiratbyråns folk och internationella experter. Vad kommer att hända med kulturlivet och medierna när den nya generationen vant sig vid att information och underhållning är gratis?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Piraterna : de svenska fildelarna som plundrade Hollywood
  2. +
  3. Arbetet på jobbet : om bök och bröte i arbetslivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetet på jobbet : om bök och bröte i arbetslivet av Anders Rydell (häftad).

Köp båda 2 för 411 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna