Satans raseri : en sannfärdig berättelse om det stora häxoväsendet i Sverige och omgivande länder (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
209 x 134 x 18 mm
Vikt
410 g
SAB
Mzd-c,Mzd-a
ISBN
9789174419832
Satans raseri : en sannfärdig berättelse om det stora häxoväsendet i Sverige och omgivande länder (häftad)

Satans raseri : en sannfärdig berättelse om det stora häxoväsendet i Sverige och omgivande länder

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2010-04-15
239
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Bengt Ankarloo är en av världens främsta häxforskare och ger nu ut en bred översikt över häxprocesserna i Europa, med tyngdpunkt på Sverige. Han spårar tron på häxor och onda demoner tillbaka till antiken och den kristna medeltiden fram till det stora utbrottet av förföljelser i Europa under 1500- och 1600-talen.

Han diskuterar också maktkampen mellan lokalsamhället, kyrkan och de framväxande nationalstaterna beträffande skuldfrågan från vem hade egentligen en utsatt kvinna mest att frukta? Och hur blodtörstig var egentligen Inkvisitionen?

De groteskt överdrivna uppgifter som florerat om antalet offer för häxprocesserna sätts under lupp i Sverige avrättades 240 personer under den period på sju år då förföljelserna kulminerade.

Var förföljelserna en sorglig kvarleva av äldre tiders allmänna grymhet, okunnighet och vantro eller en bland många yttringar av manssamhällets kvinnoförtryck? Många spektakulära förklaringar har framförts genom åren trots den blygsamma tillgången på källor.

Bengt Ankarloo lyfter fram varje tänkbar förklaring av förföljelserna men avfärdar med vetenskaplig stränghet allt som luktar opportunistiskt och lättköpt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Satans raseri : en sannfärdig berättelse om det stora häxoväsendet i Sverige och omgivande länder
  2. +
  3. Jordemor, barnmorska och barnaföderska : barnafödandets historia i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jordemor, barnmorska och barnaföderska : barnaf... av Pia Höjeberg (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Satans raseri : en sannfärdig berättelse om det stora häxoväsendet i Sverige och omgivande länder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra om häxprocesserna
    Zazzi, 26 februari 2014

    Boken är lättläst och väldigt intressant. Ankarloo slår hål på en del myter gällande häxprocesserna och kommer med bra synpunkter och fakta. Jag rekommenderar denna boken för de som läser historia, de som har ett intresse för häxprocesserna och även till de som letar efter en bra bok! Tummen upp!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Satans raseri : en sannfärdig berättelse ...